Sosyal Denge Tazminatı nedir, nasıl alınır, kimlere verilir? Sosyal Denge Tazminatı alma şartları

Memur olarak görevde çalışan vatandaşlarımız, bu aralar İnternet üzerinden Sosyal denge tazminatı konusunda araştırmalara başlamış durumdalar. Peki, Sosyal Denge Tazminatı nedir, nasıl alınır, kimlere verilir? Merak edilen bu konunun detaylarını sizler için sayfamızda paylaşmış bulunmaktayız.

09.05.2022-00:15 - (Son Güncelleme: 09.05.2022-00:15) Sosyal Denge Tazminatı nedir, nasıl alınır, kimlere verilir?  Sosyal Denge Tazminatı alma şartları

Memur olarak görevde çalışan vatandaşlarımız, bu aralar İnternet üzerinden Sosyal denge tazminatı konusunda araştırmalara başlamış durumdalar. Gelir farkının önlenmesinde katkı sağlamaya yarayan bu sistemin ne zaman resmiyet olarak başladığı da merak edilmektedir.

Sosyal denge tazminatını

Sosyal Denge Tazminatı nedir, nasıl alınır, kimlere verilir?

Memurlar arasında, gelir farkının önlenmesi için, alt gruptan maaş almakta olan memur çalışanların, geçen yıl iilk ve son 6 ayda yatırılan nakit ödeme olarak bilinmektedir. Adalet personellerinin havuz gelirleri bulunduğundan sebep, maaşlarına direk sosyal denge tazimatı yansıtılmamaktadır. Ama sene sonunda, adliyede görev yapan bir personelin havuzdan almış olduğu para az kalıyor ise, tazminattan karşılanmaktadır. Bu gelirlerin belli bir net miktarları bulunmamaktadır. Bazıları 100 TL alırken, bazıları da 700 TL alabilmektedir. Bu tazminat, 11.04.2012 tarihinde yürürlüğe girmiştir. 

Sosyal denge tazminatını

Sosyal denge tazminatını kimler almaktadır?

Bu hizmetten yararlanma sahibi olan kişiler, belediyelerde, bağlı kuruluşlarda ve il özel idareleri kadrolarında görev alan ve 4688 sayılı Kanun hükümlerince kamu görevlisi olarak bilinen çalışan kişilerin hepsini kapsayacak bir sözleşme haklarından yararlanması gerekmektedir. Kurumlar dahilinde verilmiş olacak sosyal denge tazminatları için, kamu çalışanlarının içinde herhangi bir sendikaya bağlı olması veya olmaması sorgulama yapılmayarak, kamu görevlisi olan tüm çalışan kişilerin bu haktan yararlanma hakları bulunmaktadır. 

Hakem kurulu kararının yerel yönetim hizmet bölümünde 2020-2021 senesinde ödenecek olan sosyal denge tazminatını, aylık en yüksek tutar devlet memur aylık toplamının %120'si olacak şekilde belirlenmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal