Soros Çocuğu nedir, ne demek?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yaşanan polemik sırasında Bakan Solu, Özdağ için 'Soros Çocuğu' ifadesini kullanmıştı. Bakan Süleyman Soylu'nun bu ifadelerinin hemen ardından ise 'Soros Çocuğu nedir, ne demek?' sorusu çok sayıda vatandaş tarafından sorgulandı.

06.05.2022-19:34 - (Son Güncelleme: 06.05.2022-19:34) Soros Çocuğu nedir, ne demek?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir TV programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Canlı yayın sırasında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın adını duyduktan sonra öfkelenen Bakan Soylu, Özdağ ile ilgili soruyu kabul etmedi ve konuşmasında "Adam yerine, insan yerine koymam. Benim için hayvandan aşağı biridir. Operasyon çocuğudur, Soros çocuğudur. İstihbarat elemanı olduğu apaaçık bellidir" ifadelerini kullandı. Soylu'nun bu ifadeleri sonrasında ise Soros'un ne anlama geldiği çok sayıda kişi tarafından araştırılma konusu oldu.

Soros Çocuğu nedir, ne demek

TGRT'de canlı olarak yayınlanan bir programa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyeli mülteciler ile ilgili polemiğe girdiği Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile ilgili bir soruyla karşı karşıya kaldı. Program sunucusu gazetecinin sorduğu soruyu kabul etmeyen Bakan Soylu, Özdağ için sert ifadeler kullandı. Özdağ'ı adam ve insan yerine koymadığını ve kendisi için onun hayvandan aşağı biri olduğunu vurgulayan Bakan Solu Özdağ'ın bir operasyon çocuğu ve Soros çocuğu olduğunu söyledi.

Ümit Özdağ'ın kesinlikle bir istihbarat elemanı olduğuna dikkat çeken Bakan Süleyman Soylu, kendi itibarlarını Özdağ ile asla yan yana getiremeyeceklerini belirterek Ümit Özdağ için 'Haysiyetsiz adam' ifadelerini kullandı. Bakan Süleyman Soylu'nun bu ifadeleri sonrasında ise Soros Çocuğu nedir, ne demek? aramaları epey çoğaldı.

Soros Çocuğu nedir, ne demek?

Soros Çocuğu nedir, ne demek

Soros kelimesinin nereden geldiği ile ilgili edinilen bilgilerde George Soros bilgisine ulaşılmıştır. George Soros, 12 Ağustos 1930 yılında doğan Macar ve Yahudi asıllı olan ABD'li bir finans spekülatörüdür. Liberal alanda girişimci olarak da bilinen Soros'un 2 yıl önce net servetinin $8,3 milyar olarak açıklandığı ve bu güne kadar 'Açık Toplum Vakıfları'na $32 milyardan daha fazla bir bağış yaptığı öğrenilmiştir.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de doğan ve 9 yaşına kadar burada yaşayan George Soros, ülkesinin 1939 yılında Nazi istilasına uğramasıyla birlikte tehlikeli ve güç zamanlar yaşamıştır. Babası, tüm ailesi için sahte kimlik düzenlemiş ve sürekli yer değiştirerek hayatta kalmaya çalışmışlardır.

1947 yılında İngiltere'ye göç eden George Soros, Oxford Üniversitesi'ni kazanmış ve orada School of Economist fakültesinde ekonomi alanında tahsilini tamamlamıştır. Okuduğu sıralarda kendi harçlığını kazanmak için İngiltere'de hamallık yapan Soros, ayağı kırılıp devlet hastanesine gidince devletin fakir vatandaşlara yardımlarda bulunmasının, sosyal alandaki adaletin çok fazla önemli olduğunu kavradı. Fakültede makro ekonomi alanında eğitim alan Soros, Karl Popper'in öğrencisi olarak devam ettiği tahsilinde 'Açık Toplum' (Open Society) projesini hazırladı ve bu projesinde Popper'i ilham aldığını her fırsatta belitti.

1956'da ABD'ye taşınan ve yaptığı iş ise arbitraj işlemleri olan George Soros, kısa süre içinde finans dünyasına adım attı. Kendisine ait uluslararası yatırım fon şirketi sayesinde servetine servet katan Soros, Quantum Fonu Grubu'nda baş yatırım danışmanı oldu ve aynı zamanda Soros Fund Management LLC'nin başkanlığına yükseldi.

George Soros, kurduğu vakıflar aracılığı ile Türkiye'de de 2006 yılında itibaren son 5 yıl içerisinde 8 milyon ABD doları harcadığını açıklamıştı. George W. Bush ile arası sürekli kötü olan Soros, Bush'un hem kapitalist hem de açık ekonomi simini dünya genelinde kötüye çıkardığını söylüyordu.

Yugoslavya, Ukrayna gibi doğu Avrupa'da olan ülkelere yardımlar yapan George Soros'un yardım BM'nin yaptığı yardım miktarlarını da geçmiştir. Çoğu kişi onu yardımsever olarak nitelendirirken, bir kesinde Soros'u siyasi bir amaç için yaptığını söylüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal