''Sopalı şifacı'' yine gün yüzüne çıktı! Aman dikkat

Resmen kendisini 'şifacı' olarak tanıtıp hastaların ayaklarının altına sopayla vurarak sözde tedavi ettiğini iddia eden ''Mala Ali Kürdistanlı' lakaplı Irak Molla Ali Kalak bir yıl sonra yine İstanbul'a geldi. İşte sözde şifacının yaptığı korkunç hareketler haberin detaylarında...

11.05.2022-12:01 - (Son Güncelleme: 11.05.2022-12:01) ''Sopalı şifacı'' yine gün yüzüne çıktı!  Aman dikkat

Neredeyse bir yıl sonra bu defa da Beylikdüzü'nde bir eve yerleşen Mala Ali Kürdistani, yakalanmak istemediği için ofiste değil, evlerde ve otomobilin içerisinde sözde kendisinin uydurmuş olduğu tedavi yöntemini uygulamaktadır. Mala Ali Kürdistani'nin kalmış olduğu evi ve otomobil içerisinde yaptığı tedavi esnasında kamera kaydına alındı. Mala Ali Kürdistani uydurmuş olduğu sözde tedavisini uygularken o sırada karşısındaki kişiden önce kollarını uzatmasını isteyip sonra dua okuyarak, kafasına ve sırtına vuran Kalak, bu şekilde hareketler yaparak cin çıkardığını iddia ediyor. Mala Ali Kürdistani'nin sosyal medya hesabını da aktif bir şekilde kullandığı, konuşmalarını ve fotoğraflarını paylaşması ise dikkat çekmektedir. 

Cinci hoca üstüne üstlük geçen yıl ofis açmıştı 

Sopalı şifacı Mala Ali Kürdistani, 12 Şubat 2020'de Suudi Arabistan'da tutuklanmış daha sonra ise serbest bırakılmıştı. Geçtiğimiz yıl İstanbul'a gelen Mala Ali Kürdistani, Başakşehir'de bir ofiste çok fazla hastaya karşı şiddet uygulayarak, sözde tedavi ettiğini öne sürmüştü. Mala Ali Kürdistani'nin bazı hasta ve hasta yakınlarının savcılığa yaptıkları suç duyurularından dolayı polis ve sağlık ekipleri ofise baskın yapmıştı. Mala Ali Kürdistani ofiste bulunamamış ama tedavide kullanmış olduğu sopa, tahta parçaları, sedye ile fotoğraflarının basılı olduğu çok sayıda kitaba el konuldu. Ruhsatsız ve yetkisiz olduğu, tıbbi literatüre uymadığı tespit edilen ofis incelemelerin ardından mühürlenmişti. Gözaltına alınan çalışanlar, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Söz konusu Sopalı şifacı Mala Ali Kürdistani hakkında ise arama kararı çıkarılmıştı.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal