Son muayene geçerlilik tarihi nedir? Son muayene geçerlilik tarihi öğrenme

Otomobil çoğu kişi için günlük kullanılan ulaşım aracıdır. Otomobillerin güvenli şekilde gidebilmesi için bakımının zamanı önemlidir. Bakım zamanı gelen araç sahipleri muayene tarihlerine nerden ulaşabileceklerini araştırıyorlar. Peki, Son muayene geçerlilik tarihi nedir? Son muayene tarihi e-devlet üzerinden öğrenilebilir mi? Detaylar haberimizde..

25.05.2022-23:06 - (Son Güncelleme: 25.05.2022-23:06) Son muayene geçerlilik tarihi nedir? Son muayene geçerlilik tarihi öğrenme

Otomobil çoğu kişi için günlük kullanılan ulaşım aracıdır. Otomobillerin güvenli şekilde gidebilmesi için bakımının zamanı önemlidir. Bakımı zamanında yapılmamış olan araç ile trafiğe çıkmak oldukça riskli bir durumdur. Bu nedenle araçlara zorunlu muayene işlemi yapılmaktadır. Muayene işlemi ticari olan araçlar için 1 seneyken otomobillerde 2 senede 1 yapılır. Otomobilin satış işlemi gerçekleşmesi için muayeneden geçmesi gerekmektedir. Diğer durumlarda trafikten çekilmesi ve o şekilde satış verilir. Yapılan araç muayenesi tarihi nerden öğrenilir?

Araç muayene tarihi nerden öğrenilir?

Otomobillerde son muayene geçerlilik süresi ruhsatta sağ tarafta bulunmaktadır. Fakat araç sizde iken muayenesi bitmiş olursa ve siz aracı muayene işlemine sokacak olursanız, yeni muayene geçerlilik tarihi ruhsata işlenmeyecektir. Böyle bir durumda muayene edilmiş olan istasyondan size verilen belgede aracın muayene tarihi yazacaktır. Muayene belgesi kaybolursa araç muayene tarihi öğrenmeniz için araç ruhsat sahibi e-devlet’e girerek öğrenebilir.

E-Devletten araç muayene tarihi öğrenmek mümkün

E-Devletten basit bir şekilde öğrenmeniz mümkün. E devlete girin. Araçlarım bölümüne gelerek tıklayın. Daha sonra muayene geçerlilik tarihi öğrenmek istenilen aracı seçin. Araç ile ilgili bilgi seçeneğinden ise son muayene geçerlilik tarihini görebilirsiniz. Ve aynı yerden egzoz emisyon, sigorta poliçesi vb çokça bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Tüvtürk muayene öncesi yapılacaklar nelerdir?

Tüvtürk muayene işleminin sorun çıkmadan gerçekleşebilmesi için muayeneden önce dikkat etmeniz gereken durumlar vardır. Aracın egzoz emisyon muayenesini kontrol etmeyi unutmayın. Otomobildeki motorların çalışması gereği, yanma odasında yakılmış olan yakıttan açığa çıkan gaz, egzoz kısmından dışarıya çıkar. Egzozdan çıkmış olan gazdaki emisyon değerleri normal seviye olması için araç motoru düzgün çalışmalıdır. Dengesi olmadan çalışan motor yakıtı verimli olarak kullanamadığı için çevre kirliliğine neden olabilir.

Aracı fren testine sokmanız mümkündür. Aracın muayene işleminden sorun olmadan çıkması için frenlerin dengeli olması gerekmektedir. Freni dengesiz olan araç, trafik sırasında büyük bir tehdit oluşturabileceği için ağır kusur sayılır. Bu nedenle muayene işlemi öncesinde aracın fren testine sokmak, muayene sırasında fren kısmından sorunsuz şekilde geçmiş olmanızı sağlar. MTV’nizi mutlaka ödeyin. Aracı muayeneye sokmak için Motorlu taşıtlar vergisi ödeme zamanı geçmiş olmamalıdır.araç muayene

Selin Doğan
selindogan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal