Kırmızı ete oranla daha ucuz olan ve bu sebeple daha çok tüketilen tavuğu nasıl seçmeliyiz? Marketten aldığımız tavuk ile doğal tavuk arasındaki fark nedir? Tavuk almadan önce içeriğimize mutlaka gözatın...
SATIN ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?
Tavuk satın alınırken, dikkat edilmesi gereken ilk yer, son kullanma tarihidir. Son kullanma tarihinden en az 3 gün evvelinde satın almak en uygun olandır, diğer besinlerde bu tarih çok büyük önem arzetmezken, tavuk için durum tam tersidir. Bazı tavukların son kullanma tarihinden daha önce de bozulabildiği de aklımızdan çıkmamalıdır. Poşetin içinde çok fazla miktarda kan bulunan ve sulu kesim (petli) tavukların da satın alınmaması gerekir.
BUZU ÇÖZÜLDÜKTEN SONRA HEMEN PİŞİRİLMELİDİR?
Son tüketim tarihi geçmiş olan tavukta bozulmaya yönelik belirtilerin bulunmaması halinde, şayet tavuk derin dondurucuya koyulmuş ve bu süre boyunca hiç çıkarılmamışsa, tüketiminde bir sakınca yoktur. Ancak buzu çözüldükten sonra aşağıdaki noktalara itinayla dikkat edilmesi gerekir:
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.