26.10.2021-13:34 (Son Güncelleme:26.10.2021-17:50)


1

FITNESS HOCALIĞI

FITNESS HOCALIĞI

Hepimiz Pandemide evden çıkamadığımız için kilo aldık. Günlük hayatın temposu sayesinde vücudumuzu dengede tutarken, 1 yıllık hareketsizlik sonucu kilolar aldı başını gitti. Bu yüzden uzaktan fitness hocalığı, şu an en çok rehavet gören mesleklerin en başında geliyor. Obezite sınırında olan ülkemiz için uzun süre evde oturmak, fazla kiloları getirdi. Bu sayede maaşı hem en çok artan meslek, hem de en çok aranan meslekler arasında fitness hocalığı bulunuyor.



2

GRAFİK TASARIM

GRAFİK TASARIM

Pandemi ile e ticaret yükselmeye başladı ve satışlar kişisel üretime geçti. İnsanlar artık kişisel kıyafetler yaratmak istiyor. Bunun için grafik tasarım uzmanları, en çok tercih edilen meslekleri arasında bulunuyor. Serbest çalışmanın yaygınlaşması sonucu serbest çalışma sitelerinde en çok tercih edilen grup grafik tasarım oldu.



3

MÜŞTERİ TEMSİLCİLERİ

MÜŞTERİ TEMSİLCİLERİ

Pandemi ile birlikte internet üzerinden alışveriş üzerinden satış yapmak ana konu haline geldi. Mağazadan satışın imkansızlığı, herkesi e-ticarete yönlendirdi. İnternetten bu kadar satış aldıktan sonra kazalar da oluyor. Memnuniyetsiz tüketicileri memnun etmek için müşteri temsilcileri, Pandemide en çok tercih edilen meslek oldu.



4

KURYE

KURYE

Pandemi dolayısıyla marketlerin kapatılması, yemek firmalarının market bölümlerinin inanılmaz kar etmesini sağladı. Özellikle ülkemizde markete gidilmemesi sonucu dışarıda sürekli kuryeler görülüyordu. Market alışverişlerinin aciliyeti ve zorakiliği sebebiyle kuryelerin önemi arttı. Kurye niceliğinin önem farz ettiği bu dönemde kurye arzı inanılmaz sayılara ulaştı. Kurye, vasıfsız eleman olarak kendini tanımlayan insanlar için en çok tercih edilen sektör oldu.



5

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI

BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI

Pandemide evden çalışmak bir norm haline geldi. Eskiden bir tercihken Pandemide başka ihtimal bulunmuyordu. Pandemide alışkanlık elde eden insanlar, evde çalışma imkanı olan insanlar uzaktan çalışmayı tercih etti. Bilgisayar programcılığı da en çok tercih edilen uzaktan çalışan mesleklerden biri oldu.



6

DİJİTAL PAZARLAMA

DİJİTAL PAZARLAMA

Bir pazarlama bileşenidir. Ürün ve hizmetler mağazadan değil internet üzerinden tanıtılır. Bilgisayar, masaüstü, tablet örneklerden bazıları. Arama motoru optimizasyonu ve içerik üretimi gibi hususlar, dijital pazarlamanın başlıca öğeleridir. E-ticaretin bu kadar ilerlemesi sonucu dijital pazarlama da aynı şekilde gücünü yükseltiyor.



7

DİYETİSYEN

DİYETİSYEN

Fitness hocalığı için denilen aynı şeyler diyetisyen için de etkili. Fitness hocalarından daha bilimsel açıklama yapan diyetisyen, Pandemi fazla kilolarını vermek isteyen insanların çokluğu sonucu en çok tercih edilen mesleklerden biri oldu. Uzaktan çalışma furyasının kalıcılığı tartışılırken, hareketsiz çalışanlar için en güzel nimet diyetisyenler olacak.



8

İNTERNET TELEVİZYONCULUĞU (NETFLIX)

İNTERNET TELEVİZYONCULUĞU (NETFLIX)

Sinemaların uzun süre kapalı kalması ve açıldığında insanların ziyaret etmeye çekinmesi sonucu herkes artık kendi filmini dizisini evinden izlemeye başladı. Netflix, Blu TV, Puhu TV gibi kanallar, internet üzerinden film hizmeti vererek evde sıkılmış tüketiciyi diri tutmayı başardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR