23.02.2021-15:46 (Son Güncelleme:23.02.2021-15:46)


1

Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Maalesef Yunanistan'ın sık sık yaptığı taciz hareketlerinden biri. Bizim de kendimize göre kurallarımız var kurallar çerçevesinde gerekli karşılık verildi" açıklamasını yaptı.



2

Uzun zamandır Ege Denizi'nde gerilimi arttırmak için hamlelerde bulunan Yunanistan, bir skandala daha imza attı. Yunan F-16 uçakları, Ege Denizi'ne ait uluslararası sularda bilimsel araştırma yapan Türk gemisine 2 deniz mili mesafede "chaff fişeği" bıraktı.



3

Yunanistan'ın bu skandal tacizi ardından Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Yunan savaş uçaklarına gereken karşılığın verildiğini bildirdi.



4

Kuzey Ege'nin uluslararası sularında hidrografik bilimsel araştırma için TCG Çeşme araştırma gemisi görevlendirilmişti. Yıllık yapılan planlı faaliyet kapsamında 2 Mart tarihine kadar araştırmalarına devam edecek olan TCG Çeşme, Limni Adası batısında Yunan savaş uçakları tarafından tacize uğradı. Türk gemisi TCG Çeşme'ye Yunan F-16'lar tarafından 2 deniz mili mesafede bir chaff fişeği bırakıldı. Bu sistem, pilotlar veya uçak sistemi tarafından otomatik olarak fırlatılıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR