Son dakika! Yargıtay'da yeni başkan seçildi!

Yargıtay Başkanlığı görevindeki değişim, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Mehmet Akarca'nın dört yıllık görev süresinin sona ermesiyle birlikte gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinde, 37. tur oylamasında yeni başkanın kim olacağı merakla bekleniyordu. Bugün, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez, 193 oyla Yargıtay Başkanı seçildi.

14.05.2024-11:50 - (Son Güncelleme: 14.05.2024-12:35) Son dakika! Yargıtay'da yeni başkan seçildi!

Başkanlık seçimleri, 24 Mart 2020'de göreve başlayan Mehmet Akarca'nın görev süresinin sona ermesiyle gerçekleşti. Yargıtay üyeleri, yeni başkanlarını belirlemek için 25 Mart'ta sandık başına gitmişti. Ancak, 348 üyenin salt çoğunluğu olan en az 175 oyu hiçbir aday alamadığı için ilk 36 turda başkan belirlenememişti.

37. turda seçildi

Bugün gerçekleştirilen 37. turda ise Ömer Kerkez, 324 oy kullanılan seçimde 193 oy alarak Yargıtay Başkanı seçildi. Mevcut Başkan Mehmet Akarca ise 103 oyda kaldı.

Yargıtay Başkanlığı koltuğuna oturan Kerkez, bu yeni göreviyle birlikte Türkiye'nin en üst düzey yargı merciinin başında yer alacak. Yargıtay'ın geleceğine yön verecek olan Kerkez'in liderliğindeki dönemde, yüksek yargı organının kararlarında ve uygulamalarında nasıl bir yol izleneceği merak konusu oldu.

Yeni başkanın belirlenmesiyle birlikte, Yargıtay'ın önümüzdeki dönemdeki çalışmaları ve aldığı kararlar da yakından takip edilecek. Türkiye'nin hukuki ve adli süreçlerinde önemli bir role sahip olan Yargıtay, ülkenin hukuk sisteminin işleyişinde kritik bir konuma sahip olduğu için, yeni başkanın liderliğindeki dönemin nasıl şekilleneceği büyük bir önem taşıyor.

Ömer Kerkez kimdir?

Ömer Kerkez, 1966'da Antakya'da doğdu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1988'de mezun olan Kerkez, Hatay hakim/savcı adayı olarak mesleğe başladı.

Sırasıyla Elbistan, Kozluk, Erzin Cumhuriyet savcılığı, Adalet Bakanlığı'nda tetkik hakimliği, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Müdürlük ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Kerkez, 5 Temmuz 2017'de Yargıtay üyeliğine, 14 Şubat 2023'te ise Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanlığı'na seçilirken, Yargıtay Genel Kurulu'nca gerçekleştirilen Birinci Başkanlık seçiminde 14 Mayıs 2024'te Yargıtay Birinci Başkanı oldu.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal