Son Dakika: Ukrayna'da Bombardıman Sesleri! Savaşın Fitili Mi Ateşlendi?

Reuters'ın iddiasına göre Ukrayna ordusu tarafından bir bombardıman bilgisi geçildi. İddiaya göre Ukrayna'da Rus destekli topçu birlikleri bir köy ile anaokulunu bombaladı. Olayla ilgili resmi bilgilendirme henüz yapılmadı.

17.02.2022-13:42 - (Son Güncelleme: 17.02.2022-15:30)

Rusya-Ukrayna sınırında yaşanan kriz tüm dünyaya acaba 3. dünya savaşı mı çıkacak sorusunu akıllara getiriyor. Ukrayna ordusu ise bir son dakika açıklamasında bulundu. Ukrayna'nın Luhansk bölgesindeki bir köye top mermisi saldırısı yapıldığını ve anaokulunun vurulduğunu vurguladı.

YARALANMA YAŞANMADI

Ukrayna ordusunun iddiasına göre bunu yapan bölgedeki Rus destekli topçu birlikleri. Yapılan açıklamada, herhangi bir yaralamanın yaşanmadığını açıkladı.

Ukrayna ordusu isyancılara atıfta bulunarak, 'Rus işgal birlikleri Luhansk bölgesindeki Stantsa Lugans köyü özellikle sinizmle bombalandı. Teröristlerin ağır topçu silahları kullanması sonucunda anaokulu binasına top mermileri isabet etti.' açıklamalarında bulundu.


OLAYLA İLGİLİ BİR DOĞRULAMA YOK

Bu sabah saatlerinde Rus destekli isyancılar ve Ukraynalı güçler, birbirlerine suçlamalarda bulunarak Ukrayna'daki ateşke hattında saldırıların gerçekleştiğini söylemişti. Olayla ilgili resmi bir doğrulama gelmedi.

ÇOK SAYIDA BOMBARDIMAN YAŞANDI

Fakat Avrupa Güvenlik ve İş Birliği teşkilatından uzun süredir devam eden bir gözlem heyetinin bu sabah erken saatlerinde temas hattında çok sayıda bombardıman olayı kaydettiğini söyledi.


4 FARKLI YERE SALDIRI İDDİASI

Fakat Ukrayna sürekli olarak sınırında bulunan 100 bin Rus askeri sebebiyle daha geniş bir savaş olasılığı endişelerini dile getiriyor. Moskova ise işgal planları olmadığının sürekli olarak vurguluyor. Ayrılıkçılar hükümet güçlerini son 24 saat içinde kendi topraklarını 4 kere ateş açmakla suçluyor.

KARŞILIKLI SUÇLAMALAR

Kiev ve Batılı müttefikleri son zamanlarda sürekli Moskova'nın ayrılıkçı çatışmadaki bir olayı işgal için gerekçe olarak kullanabileceğina inandıklarını söylediler. Rusya ise bu süreçte Kiev'i isyancıların topraklarını zorla geri almak için gerilimi tırmandırmaya çalışmakla suçladı. 2015 yılındaki ateşkesin, ayrılıkçı çatışmalara son verrmesi gerekiyordu. Ancak her gün birkaç kez yaralanma ve ölüme yol açan bombardıman haberleri geliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal