Son Dakika: Uğur Şahin Ve Özlem Türeci Omicron Varyantı Hakkında Açıklamalar Yaptı!

Son dakika gelen haberlere göre BioNTech'in kurucularından olan Özlem Türeci ve Uğur Şahin Omicron varyantı hakkında açıklamalarda bulundu.

02.12.2021-09:25 - (Son Güncelleme: 02.12.2021-10:43) Son Dakika: Uğur Şahin Ve Özlem Türeci Omicron Varyantı Hakkında Açıklamalar Yaptı!

Son dakika gelen bilgilere göre BioNTech'in kurucusu Uğur Şahin ve Özlem Türeci bütün dünyayı tehdit eden Omicron varyantı hakkında açıklamalarda bulundu.

Almanya'da katıldığı bir konferansta bütün insanlığa aşı olun çağrısı yapan Uğur Şahin geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Omicron varyantı hakkında şu sözleri söyledi;  "Yeni Omicron varyantı nedeniyle herhangi bir korku duymaya gerek yok. Paniğe gerek yok. Varyantın çok farklı mutasyonları olduğunu biliyoruz. Aşının bu varyanta daha az etki sağladığını ama ağır hastalıktan da koruduğunu biliyoruz. Aşı, ağır hastalık seyrine karşı koruma sağlıyor. Ağır hastalık seyrine de koruma sağladığı için bir güven sağlıyor. Üçüncü doz aşı olduktan sonra oldukça iyi bir korumanın sağlandığına eminiz"

VAKA SAYILARINDA AŞISIZLAR BAYRAĞI ELİNDE TUTUYOR

Yaptığı açıklamaların devamında artan vaka sayılarında ağırlıklı olarak aşısız kişiler olduğunu belirten Uğur Şahin konu ile ilgili şu sözlere yer verdi; " Vaka sayıları aşı olmayanlar arasında aşı olanlara kıyaslandığında 8 kat daha fazla. Aşı oranıyla kıyaslandığında yoğun bakıma alınma oranı da 8 kat daha fazla. Hatırlatma dozu gerekli. Özellikle belli bir yaş grubu için. Genel olarak nüfusun tamamı için 3. dozun gerekli olduğunu söylüyoruz. 20 kat daha koruma sağlıyor."

ÜÇÜNCÜ DOZ AŞI OMICRON VARYANTINA KARŞI ETKİLİ

Yaptığı açıklamalarının devamında 3 doz aşı olmuş kişilerin Omicron varyantına karşı daha dirençli olduğunu aktaran Uğur Şahin konu ile ilgili şu ifadelere yer verdi; " Üçüncü doz ile yüzde 97 koruma sağlanıyor. Omicron'dan bağımsız olarak üçüncü dozu en kısa zamanda olmayı tavsiye ediyoruz. Aşı konusunda tereddüt edenlerin ikna edilmesi gerekiyor. İnsanların soruları ve şüpheleri olabiliyor. Bu nedenle daha çok eğitim ve bilgi verilmesi gerekiyor."

ÖZLEM TÜRECİ'DEN YENİ SALGINLARA HAZIRLIKLI OLMAYILIZ AÇIKLAMASI

Uğur Şahin'in ardından konuşmasına başlayan Özlem Türeci, yeni salgınlara karşı hazırlıklı olunmasının altını çizerek konu ile ilgili şu sözleri söyledi;  "Dünyada hareketlilik had safhada ve artmakta. Hiçbir insanın daha önce gitmediği köşelere şimdi seyahatler yapılıyor. Patojenlere ulaşılıyor ve bu seyahatler sayesinde patojenler dünyada dolaşıyor. Önemli olan buna bizim hazırlıklı olmamızdır. Bir sonraki pandemiye hazırlıklı olmamız gerekiyor. Kovid-19 ile beraber en iyi hazırlığı deneyimlemiş durumundayız"

OMICRON (NU) VARYANTI NEDİR?

Koronavirüs pandemisinin çıkışından beri en hızlı şekilde mutasyona uğrayan "Nu" mutasyonu dünyayı alarma geçirdi. Nu mutasyonu’nun çıktığı ülkeler bir bir kapanırken ülkelere seyahat yasağı da geliyor.

İLK OLARAK AFRİKA KITASINDA ORTAYA ÇIKTI

Uzmanların araştırmaları sonucunda ilk defa Afrika kıtasında ortaya çıkan Nu mutasyonu şimdiye kadarki en hızlı mutasyon geçiren varyant olarak kayıtlara geçti. Varyantın bu kadar hızlı yayılması devletler arasında paniğe yol açarken, bazı ülkeler Nu varyantının görüldüğü ülkelere seyahat yasağı getirdi.

İSPANYA NEGATİF PCR TESTİ İSTİYOR

İspanya hükümeti yaptığı açıklamada 1 aralık tarihinden itibaren ülkeye giren herkesten negatif PCR testi isteyeceğini duyurdu.

ALMANYA EK TEDBİRLER ALIYOR

Almanya  ülkeye gelen herkese 14 gün karantina zorunluluğunu tekrar getirdi. Hükümet ise yeni önlemler için toplantı yapmaya hazırlanıyor.

AVRUPA BİRLİĞİ KOMİSYONU BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Von Der Leyen konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda virüsün son derece hızlı bir şekilde yayıldığını belirterek şu sözlere yer verdi; "Küresel topluluk, Kovid-19'un yeni, son derece bulaşıcı bir türü olan omicron tehdidiyle karşı karşıya." 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal