Son Dakika! UEFA'dan Fenerbahçe'ye ceza yağdı: 3 maç deplasman yasağı geldi!

UEFA, Avrupa Konferans Ligi'nin son 16 turunda Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise ile oynadığı maçta yaşanan tribün olaylarına sert tepki gösterdi. Kurulduğu günden bu yana disiplini ve spor etiğini korumayı amaçlayan UEFA Denetim, Etik ve Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'ye bilet satışından men ve para cezası verdi.

15.03.2024-17:19 - (Son Güncelleme: 15.03.2024-17:19) Son Dakika! UEFA'dan Fenerbahçe'ye ceza yağdı: 3 maç deplasman yasağı geldi!

Yapılan açıklamaya göre, maç sırasında tribünlerde yaşanan "nesne fırlatılması, havai fişek yakılması, zarar veren eylemler ve kalabalığın rahatsız edilmesi" gibi olumsuz davranışlar nedeniyle Fenerbahçe'ye disiplin cezası uygulanmasına karar verildi. Bu kararın bir sonucu olarak, Fenerbahçe'nin sonraki 3 deplasman maçında taraftarlarına bilet satma hakkı elinden alındı. Ayrıca, kulübe 80 bin avro para cezası verildi.


UEFA, disiplin politikasını eline aldı

UEFA'nın aldığı bu karar, futbol camiasında geniş yankı uyandırdı. Taraftarların stadyumda neden olduğu zararın giderilmesi için de Fenerbahçe'nin 30 gün içinde Union Saint-Gilloise ile temasa geçmesi gerektiği belirtildi. Bu cezalar, kulüplerin ve taraftarların saha içinde ve tribünlerde sporun ruhuna uygun davranışlar sergilemelerinin önemini bir kez daha vurguladı. Fenerbahçe'nin UEFA'dan aldığı bu ceza, kulüp yönetimi, taraftarlar ve spor kamuoyu tarafından dikkatle değerlendirilecek ve gelecek maçlarda benzer olayların yaşanmaması için çeşitli tedbirler alınması bekleniyor. Bu ceza, kulüp için sportif ve maddi anlamda da önemli sonuçlar doğurabilirken, UEFA'nın disiplin politikasının ciddiyetini bir kez daha ortaya koydu.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal