Son Dakika: UEFA Deplasman Golü Kuralını Kaldırdı! Artık Beraberlikle Tur Atlanamayacak

Uzun zamandır gündemde tartışılan deplasman golü kuralını UEFA kaldırdı. Kaldırılan bu kurala göre artık hiçbir takım galip gelemeden tur atlayamayacak.

24.06.2021-17:42 - (Son Güncelleme: 24.06.2021-17:57) Son Dakika: UEFA Deplasman Golü Kuralını Kaldırdı! Artık Beraberlikle Tur Atlanamayacak

UEFA, uzun zamandır gündemdeki yerini koruyor. UEFA, gündemde olan deplasman golü kuralına dair olan kararını açıkladı. Açıklanan bu kurula göre artık hiçbir takım kazanamadan tur atlayamayacak.

UEFA, bununla birlikte takımların iki maç sonunda eşit gol atmaları durumunda maçın uzatmalara gideceğini ve uzatmalarda da eşitliğin bozulmaması halinde sonucu penaltıların tespit edeceğini ifade etti. 

UEFA'nın yapmış olduğu son dakika açıklamasına göre kural, yeni sezonla beraber Konferans Ligi, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi gibi bütün organizasyonların eleme müsabakalarında geçerli olacağını belirtti.

PEKİ MEVCUT KURAL NE DİYOR?

Deplasman golleri kuralı, futbol ve diğer sporlarda, çift maçlı eliminasyon sistemi ile oynanan turlarda eşitliği bozmak için kullanılan bir yöntem. Deplasman golleri kuralına göre de iki maç toplamında sonuçlar eşitse, deplasmanda daha fazla gol atan takım kazanır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal