Son Dakika: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Döviz Kurlarına Müdahale Ettiğini Açıkladı!

Son dakika gelen bilgilere göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yaptığı açıklamada yükselen kur seviyelerine müdahale ettiğini açıkladı.

01.12.2021-13:05 - (Son Güncelleme: 01.12.2021-13:58) Son Dakika: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Döviz Kurlarına Müdahale Ettiğini Açıkladı!

Son dakika gelen bilgilere göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yaptığı açıklamalarda döviz kuruna müdahale ettiğini açıkladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yaptığı açıklamada yükselen döviz kurların müdahale ettiğini belirterek şu açıklamalara yer verdi; "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir"

TCMB'nin müdahale açılaması öncesi Dolar kuru 13,8847 seviyesini görmüştü. Açıklama sonrası kur itibarıyla 12.50 seviyesine kadar çekildi. 

BAŞKAN ERDOĞAN KUR HAKKINDA YORUMLARDA BULUNMUŞTU

Klasik ekonomik modellerde, zengini zengin yapan modelin faizcilik olduğunu belirterek, faizin zengini daha zengin, fakiri daha fakir yaptığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu ile ilgili şu sözleri söyledi; "Kur, faiz, enflasyon sarmalına böyle sokulduk. Biz de diyoruz ki, 'biz kur, faiz, enflasyon sarmalında yaşamayacağız ve yatırımı, üretimi engellemelerine de müsaade etmeyeceğiz.' Büyümeyi istikrarsız hale getirmelerine müsaade etmeyeceğiz ve biz bu sarmaldan çıkacağız. Bu tezgahın bozulmasını istemeyenler, kur manipülasyonu ile bizi yeniden bu oyuna çekmek istiyorlar. Küresel finans çevreleri ve içerdeki iş birlikçileri bu kez bunu başaramayacaklar. Şimdi özellikle de maliyet enflasyonu denilen bir tez var. Sıkıntı bu değil mi? Yani sanayicinin, yatırımcının en önemli engeli nedir? Maliyet enflasyonudur. Çünkü maliyetler ne kadar yükselirse onun yatırımdaki gücü de o kadar azalır. Biz tam aksine istiyoruz ki yatırımda bunun gücünü artıralım. Ondan sonra da uluslararası ihracatta o yatırımcı ne yapsın? Yarışa çok daha güçlü bir şekilde girsin."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal