Son Dakika: Suudi Arabistan'dan Hac Kararı!

Reuters haber ajansının geçtiği son dakika haberine göre Suudi Arabistan bu yıl sadece vatandaşlarına ve ülkede yaşayanlara hac izni verecek.

12.06.2021-13:28 - (Son Güncelleme: 12.06.2021-16:38) Son Dakika: Suudi Arabistan'dan Hac Kararı!

Son dakika haberine göre, Suudi Arabistan'ın aldığı karar ile bu sene sadece kendi vatandaşlarına ve ülkede oturma izni olan yabancılara hac izni verecek. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sebebiyle bu sene hac ibadeti için ülke içinden 60 bin vatandaş kabul edilecek ve yurtdışından kimsenin alınmayacağı bildirildi.

Suudi Arabistan, mayıs ayında yaptığı açıklamada bu sene hac ibadetinin, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını gölgesinde özel sağlık ve güvenlik şartları çerçevesinde yapılacağını bildirilmişti.

HAC VE UMRE BAKANLIĞINDAN YAZILI AÇIKLAMA

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu sene yapılması planlanan haccın, hacıların sağlığı koruma altına alınarak, ibadetlerin kolaylıkla yapılmasının sağlanması gözetilerek, özel sağlık ve güvenlik koşullarına göre gerçekleştirilmesinin planlandığı belirtilmişti.

Suudi Arabistan'ın koronavirüs pandemi salgını sebebiyle diğer ülkelerden gelecek hacı adaylarına hac ibadetini yasaklamayı planladığı daha önce gündeme gelmişti.

Bu nedenle alınan kararı ise sürpriz olmadı.

Suudi Arabistan, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sebebiyle geçen yıl da sadece ülke içinden ve sınırlı sayıda hacı adayını kabul etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal