Son Dakika: Sigara fiyatlarına büyük zam geliyor!

Son dakika haberine göre sigaraya büyük bir zam geliyor. Tiryakileri üzecek olan haber geldi. Art arda gelen sigara fiyatlarına zamma bir yenisi daha ekleniyor. İşte detaylar.

14.05.2022-21:40 - (Son Güncelleme: 14.05.2022-21:40) Son Dakika: Sigara fiyatlarına büyük zam geliyor!

Sigara fiyatlarına son zamanlarda art arda zam geldi. Sigara içenleri üzecek bir son dakika haberi daha geldi. Haber Türk'ün son dakika bildirdiği habere göre ÖTV tutarı her 6 aylık dönemde ÜFE oranında alkol ve sigara fiyatlarının arttırıldığı belirtildi. Buna göre Temmuz ayında yüksek bir zam beklenilmektedir.

Sigaraya 2 TL zam geldi

Mayıs ayından itibaren sigara fiyatlarına zam gelmeye devam ediyor. JTİ, BAT ve Philip Morris ile diğer tüm sigaralara 2 TL zam geldi. Zamlı fiyatlardan Mayıs ayından itibaren satılmaya başlanıldı.

ÜFE rekora gidiyor

Yüksek enflasyon rakamları son zamanlarda gelmeye devam ediyor.

TÜİK açıklamasına göre Ocak ayından bu yana ÜFE rakamları şu şekildedir:

Ocak ayı, %10,45

Şubat ayı, %7,22

Mart ayı, %9,19

Nisan ayı, %7,67

Mayıs ve Haziran ayı ÜFE rakamlarının açıklanmasıyla toplam ÜFE rakamları belirlenecektir. Bu oranın %40'dan fazla olması beklenilmektedir. ÖTV'de bu oranda bir artış olursa büyük bir zammın geleceği belli.

sigara zam

ÜFE, son 4 ayda yüzde 39 oranında geldi ve bu oranların yüzde 60'a kadar çıkması beklenilmekte. Bu oranda ÜFE gelirse sigaradan alınan maktu vergisi 14.4 TL'den 23,03 TL'ye kadar yükselecektir.

Bir sigara paketinden alınacak vergi en az 23,03 TL olacaktır. Böylece sigaraya yüksek zam geleceği belirtildi. Böyle devam edilirse sigara en düşük ücret 36,5 TL olacak.

Alkole de zam geldi

Sigaraya yapılan zamlar alkole de gelecek. Önümüzde ki günlerde gelecek zamlar belli olacaktır.

Zam düşürme yetkisi var

Cumhurbaşkanı kararı ile maktu vergisi alınmaktadır. Cumhurbaşkanın bu oaranın düşürme yetkisi bulunmaktadır. 

Ceren Kozan
cerenkozan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal