Son Dakika: SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın Tutukluluğunun Devamına Karar Verildi

ABD'de kara aklama soruşturması ile yakalanan ve iade talebinde bulunan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz Wels kentinde çıktığı mahkemede tutukluluğuna karar verildi.

05.07.2021-12:28 - (Son Güncelleme: 05.07.2021-12:28) Son Dakika: SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın Tutukluluğunun Devamına Karar Verildi

Amerika'daki kara para aklama soruşturması sebebiyle ''yakalama'' ve ''iade'' talebi ile Avusturya'da tutuklanan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, Wels kentinde hâkim karşısına çıkacak.

Çıkacağı duruşmada gözaltının devam edip etmeyeceğine dair bir karar verilecek. İade konusu ise üst mahkemede daha sonrasında değerlendirme altına alınacak.

ABD Adalet Bakanlığı, 21 Haziran Pazartesi günü akşam saatlerinde SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Korkmaz hakkında, ''kara para aklamak ve yargıyı engellemek'' suçlamaları ile dava açıldığı bildirilmişti.

Avusturya yargısı, SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Korkmaz'ın, ''ABD'ye iade talebinin görüşülmesi için'' 5 Temmuz tarihine kadar tutuklu kalmasını kararı verilmişti.

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Korkmaz'ın avukatları ise hakkında Türkiye'de de kara para aklama davası görülen ve iadesi talep edilen müvekkillerinin Türkiye'de yargılanmak istediğini ifade etmişti.

TÜRKİYE İADE SÜRECİ BAŞLATMIŞTI

Hakkında Interpol'ün kırmızı bültenle arama kararı bulunan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Korkmaz'ın 5 Aralık 2020 tarihinde yurt dışına çıktığı İstanbul Havalimanı'nın güvenlik kamera kayıtları tarafından tespit edilmişti.

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Korkmaz, 19 Haziran 2021 tarihinde Avusturya'nın başkenti Viyana'ya yaklaşık 250 kilometre uzaklıkta bir kasabada emniyet güçleri tarafınca gözaltına alınmıştı.

Bu gelişme üzerine Türkiye, aynı gün SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Korkmaz'ın iade edilmesi için gereken süreci Avusturya makamları nezdinde başlatmıştı.

TUTUKLUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Son dakika gelen habere göre, SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Korkmaz'ın Wels Mahkemesi, tutukluluğunun devamına karar verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal