Son Dakika: Sağlık Bakanı'ndan TURKOVAC Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli inaktif Kovid-19 aşısı TURKOVAC için acil kullanım onayı başvurusunun yapıldığını açıkladı.

25.11.2021-10:25 - (Son Güncelleme: 25.11.2021-11:16)

Son dakika haberine göre Sağlık Bakanı Koca, yerli inaktif Kovid-19 aşısı TURKOVAC için acil kullanım onayı başvurusunun yapıldığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada, Turkovac için Acil Kullanım Onayı başvurusu yapıldığı bilgisi verildi.

2021 YILI BİTMEDEN TURKOVAC'A ERİŞİLECEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada yerli aşı Turkovac'ın 2021 yılı bitmeden kullanıma açılacağının altını çizerek şu açıklamaları yaptı; "Hücreden aşıya kadar her aşaması ülkemizde ve ülkemiz bilim insanlarınca geliştirilen milli aşımızın ülkemize, milletimize ve tüm dünyaya hayırlı, uğurlu olmasını dilerim." 

DOKTORLARIN NÖBET YÜKÜ HAFİFLEYECEK

Sağlık çalışanların zor şartlarda çalıştığını belirten, Fahrettin Koca yakın zamanda iyileştirmelerin yapılacağını belirterek şu sözleri söyledi; "Sağlık çalışanlarımızın çalışma şartlarını iyileştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Hastalarımız ile çalışanlarımızın buluştuğu hastane ortamlarını çağdaş normlara ulaştırmak için yatırımlarımızı artırarak devam ediyoruz. Başta asistanlarımız olmak üzere doktorlarımızın nöbet yükünü hafifletmek için düzenlemeler yapmaktayız. Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarını daha iyiye götürebilmek için büyük uğraş veriyoruz."

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SAYISI ARTACAK

Sağlık alanında 2022 yılında istihdam oranının artacağını ve vatandaşın daha rahat tedavi olacağını vurgulayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamalara şu sözlerle devam etti; "Paydaşlarımızla birlikte, Bakanlığımız koordinasyonunda 160 bin yatak kapasitesiyle ülkemizin her köşesindeyiz. 1 milyon 240 bini aşan sağlık çalışanı ile 84 milyon insanımıza hızlı ve kaliteli sağlık hizmeti sunma gayreti içerisindeyiz. Başta hekimler olmak üzere sağlık personelinde hızlı bir artış göstermemize rağmen artan talepler karşısında açığımız hala sürmektedir. Artan tıp fakültelerimize ve kontenjanlara rağmen hekim sayımızda OECD ülkelerine göre geride olduğumuzun farkındayız. Hemşire ve ebe sayımız yaklaşık 2,5 kat artmıştır. Hala istihdam artışı sağlanmaktadır."

SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN BÜTÇESİ 2022 YILINDA ARTIYOR

Vatandaşların daha rahat bir şekilde sağlık sorunlarının üstesinden gelmesi ve sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileşmesi kapsamında yeni yılda Sağlık Bakanlığı'nın bütçesinin artacağının haberini veren Fahrettin Koca sözlerini şu şekilde noktaladı; ; "2022 yılı merkezi yönetim bütçesinde koruyucu sağlık hizmetlerine ayırdığımız kaynağı, önceki yıla göre yüzde 103 oranında artırarak 38 milyar 729 milyon TL'ye çıkardık. Artık anne adaylarımızın yüzde 98'i hastanelerimizde doğum yapıyor. Doğum yapılan hastanelerin tamamı bebek dostu hastanedir. Sezaryenin kadın ve bebek sağlığını riske sokacak şekilde gereksiz yere yapılmasını önleme kararlılığımız devam ediyor. SMA taramalarını evlilik öncesi ve yeni doğan olmak üzere hazırlıklarımızı tamamladık. Ülke sathında taramalarımız yıl bitmeden başlıyor."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal