Son Dakika: Rus Savaş Uçakları Suriye'de TSK'ya Ait Üsse Hava Saldırısı Gerçekleştirdi

Rus savaş uçakları, Suriye/İdlib bölgesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait üssün çevresine hava saldırısı gerçekleştirdi.

13.09.2021-12:30 - (Son Güncelleme: 13.09.2021-18:02) Son Dakika: Rus Savaş Uçakları Suriye'de TSK'ya Ait Üsse Hava Saldırısı Gerçekleştirdi

Rus savaş uçakları, Suriye/İdlib bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait olan üssün çevresine hava saldırısında bulundu.

Rusya uçakları bugün havadan, Esed rejimi karadan İdlib'i bombardımana tutarak Rus uçaklarının Kansafra'da Türkiye'ye ait olan karakolun çevresini de vurduğu belirtildi.

RUS SAVAŞ UÇAKLARI BOMBARDIMAN DÜZENLEDİ

Haziran ayından beri Rusya ve Esed rejimi saldırılarının bölgede artmış olduğu İdlib'de bugün de Rus savaş uçakları havadan, Esed rejimi güçleri de karadan olacak şekilde ağır bir bombardıman düzenledi.

Suriyeli muhalif kaynaklardan edinilen bilgilere göre,  Rus savaş uçakları İdlib'in güneyinde yer alan Cebel Zaviye bölgesi yakınında olan Kansafra kasabasındaki Türkiye'ye ait askeri karakolun çevresine yediden çok hava saldırısı düzenledi.

BELLİ BÖLGELER HEDEF ALINDI

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Rus savaş uçaklarının yoğun sortileri sırasında bu bölgedeki El Bera kasabasının güneybatı etekleri ve Deyr Sunbul'un çevresi de hedef alınarak bombalandı.

Bunun yanında, Gab Ovası'nda da Esed rejimi güçleri top atışları yaptı. Ez Ziyara, El Ankavi, El Mansura gibi köy ve kasabalar hedef alındı.

Rus ve Esed güçlerinin düzenlediği bu saldırılar İdlib'e operasyon sinyali vererek, bununla beraber  Türkiye'ye de gözdağı içeren mesaj niteliğinde olduğu belirtiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal