Son dakika: ÖSYM Başkanı Açıkladı: İkinci Ek Yerleştirme Yapılacak

ÖSYM Başkanı Halis Aygün ek yerleştirmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte detaylar..

31.08.2021-12:33 - (Son Güncelleme: 31.08.2021-18:11) Son dakika: ÖSYM Başkanı Açıkladı: İkinci Ek Yerleştirme Yapılacak

Son dakika haberine göre ÖSYM Başkanı Halis Aygün ek yerleştirmeye ilişkin önemli açıklamada bulundu. Başkan Aygün buna bağlı olarak 'İlk Ek Yerleştirme sonunda belli olacak boş kontenjanlar için Yükseköğretim Kurulu’nun almış olduğu karar doğrultusunda bu seneye özel "ikinci ek yerleştirme" yapılacak' ifadelerini kullandı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün üniversite sınavıyla ilgili önemli açıklamada bulundu. 

ÖSYM BAŞKANI AYGÜN AÇIKLADI

Bununla beraber Başkan Aygün önemli açıklamalarda bulunup  ek yerleştirmeye dair merak edilenlere vurgu yaparak 'İlk yapılan Ek Yerleştirme ardından belirlenen boş kontenjanlar için Yükseköğretim Kurulunun almış olduğu karara ilişkin bu seneye özel 'ikinci ek yerleştirme' olacak bilgilendirmesinde bulundu. Söz konusu Birinci Ek Yerleştirme aşamasında genel yerleştirmede olduğu gibi TYT için 150, AYT/YDT için 180 baraj puanı uygulaması mevcut kılınacak. Birinci Ek Yerleştirmeye, TYT puanı en az 150, AYT/YDT puanı en az 180 olan adaylar başvuru yapabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal