Son Dakika, Nijer Siparişleri Tamamlandı, Bayraktar TB2 Satın Alan Ülkelerin Sayısı Artıyor!

Son dakika gelen haberlere göre, Nijer terör örgütlerine karşı kullanmak için Türkiye'den Bayraktar TB2 satın alacak.

22.11.2021-11:47 - (Son Güncelleme: 22.11.2021-12:40) Son Dakika, Nijer Siparişleri Tamamlandı, Bayraktar TB2 Satın Alan Ülkelerin Sayısı Artıyor!

Son dakika gelen bilgilere göre, Fas, Cezayir, Ruanda ve Nijerya'nın ardından Afrika'da Nijer de Bayraktar TB2 satın aldı. Uzmanlar Nijer'in Bayraktar TB2'leri El Kaide ve DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı kullanacağını düşünüyor.

Türkiye ile Nijer arasında yapılan anlaşmaya göre, Nijer Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA,  eğitim uçağı HÜRKUŞ ve zırhlı araçlar satma konusunda anlaşma sağladı. Analistler Nijer'in insansız hava araçlarını  Mali sınırında bulunan El Kaide ve DAEŞ üyelerine karşı kullanmasını bekliyor.

UKRAYNA'DA BAYRAKTAR TB2 SATIN ALMIŞTI

Türkiye, geçtiğimiz günlerde yerli ve milli üretimi olan Bayraktar TB2 SİHA’yı Ukrayna’ya satmıştı. Ukrayna tarafından yapılan açıklamada Bayraktar TB2’nin bir hedefi vurduğu açıklandı. Ukrayna, Donbas'ta ilk kez Bayraktar TB2 SİHA kullandığını açıkladı. Yapılan açıklamada SİHA'nın güdümlü füze kullanarak ayrılıkçılara ait bir obüsü yok ettiği duyuruldu. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Donbas'ta Rus yanlısı ayrılıkçıların kullandığı bir obüsü Bayraktar TB2 SİHA ile vurma görüntülerini paylaştı. AA'da yer alan habere göre, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Facebook hesabından yapılan açıklamada, Rusya yanlısı ayrılıkçıların, obüsler kullanarak ateşkes ihlali yaptığı ve bunun sonucunda bir Ukrayna askerinin hayatını kaybettiği, 2 askerin yaralandığı belirtildi. AGİT Özel misyonu kanalıyla konuya ilişkin nota gönderilmesine rağmen sonuç alınamadığı aktarılan açıklamada, ayrılıkçıları ateşkese zorlamak için Bayraktar TB2 SİHA'nın ilk kez kullanıldığı ifade edildi. Açıklamada, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait SİHA'nın, temas hattını geçmediği ve güdümlü füze kullanarak ayrılıkçılara ait bir obüsü yok ettiği bilgisi paylaşıldı.

BAYRAKTAR TB2 ÖZELLİKLERİ

Bayraktar İnsansız Hava Aracı Projesi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin havadan keşif gözetleme ve hedeflerin etkisiz hale getirmesi ihtiyacı doğrultusunda Müsteşarlığımızca yürütülmekte olup, İHA üretimi Baykar Makina tarafından yapılmaktadır.

Orta İrtifa ve Uzun Menzil (MALE Medium Altitude Long Endurance) sınıfı İHA konseptine uygun olarak geliştirilen Taktik İnsansız Hava Aracı Sistemi, milli ve özgün tam otomatik uçuş kontrol özellikleri, üç yedekli uçuş kontrol sistem mimarisi, özgün seyrüsefer ve sensör füzyonu uygulamaları ile dünya klasmanında en ileri teknolojik seviyede geliştirilmekte olan keşif ve gözetleme araçlarından birisidir.

Bayraktar İHA Sistemi, 24.000 feet operasyonel uçuş irtifası, 24 saat uçuş süresi, 150 km haberleşme menzili, 70 knot seyir hızına sahiptir. 12m kanat açıklığı, 650 kg. maksimum kalkış ağırlığı ve 55 kg faydalı yük taşıma kapasitesine sahiptir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal