Son dakika: Meteoroloji 32 ile sarı ve turuncu kod verdi! Sel ve fırtınalar artarak devam ediyor! 5 günlük hava durumu raporu

Günlerdir ara vermeden devam eden sağanak yağışlar etkisini arttırarak devam ederken vatandaşlar bu sürecin daha ne kadar devam edeceğini araştırmaya başladı. Meteoroloji tekrar 32 il için sarı kod vermesi üzerine hangi iller olduğu merak konusu oldu. 5 günlük hava durumu raporu haberimizde

15.06.2022-21:30 - (Son Güncelleme: 15.06.2022-21:30) Son dakika: Meteoroloji 32 ile sarı ve turuncu kod verdi! Sel ve fırtınalar artarak devam ediyor! 5 günlük hava durumu raporu

5 günlük hava durumu raporunun belli olmasının ardından gözler illere çevrildi. Yağışlar ve rüzgarlar kuvvetli olarak devam ederken can ve mal kayıplarının önüne geçilemez hale geldi. Bunun üzerine vatandaşlar sarı ve turuncu kod alan illeri araştırmaya başladı. İşte, Meteoroloji'den gelen uyarı detayları haberimizde yer almaktadır.

Yağışlar kuvvetli olacak

Ülke geneli parçalı bulut hava devam ederken Marmara, İç Anadolu, İç Ege, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey ve batı bölümlerinden sağanak yağış etkisini gösterecektir. Bunun yanı sıra ise gök gürültüleri ve kuvvetli rüzgarlar ile geçirileceği belirlendi.

Hava sıcaklıkları iç ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin 3 - 5 derece altında, diğer kısımlarda ise mevsim normalleri düzeyinde yer alması bekleniyor.

Sarı kod verilen iller

Sel ve su baskınına dikkat

Günlerdir devam eden yağışlar Batı Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimlerinde, Doğu Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz'in iç kısımlarında yerel kuvvetli olarak yağışlar beklenmektedir. Sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışlarının olumsuzlukları etkisini fazlasıyla göstermesi beklenirken bu durumlara karşı tedbirli olmak gerekmektedir.

Çatı uçmalarına dikkat! Fırtına her an gelebilir

Doğu Anadolu Bölgesi'nin güneydoğu bölümlerinde yağış yer yer devam ederken rüzgarın etkisi de 40-60 km/sa olarak kendini göstermektedir. Şiddetli rüzgarların yaşanabilmesi için yaşanabilecek olumsuzluklar için tedbirler alınması tavsiye edilmektedir. Yaşanabilecek çatı uçmaları, ulaşımda aksamalar ve ağaç devrilmesi için dikkatli olunması öneriliyor.

Meteoroloji'den gelen son dakika haberleri üzerine 14 Haziran 2022 Salı günü iç kesimlerde gök gürültüsü ve sağanak yağış tekrar etkisini gösterecektir. İç Anadolu Bölgesi'nin güney ve doğusunda, Antalya'nın iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç bölümleri ve son olarak Doğu Anadolu Bölgesi'nin batı ve kuzeyinde kısım kısım kuvvetli olması beklenen yağışlar gelmesi tahminler doğrultusunda. Su baskını, sel, fırtına ve ani rüzgarlar için önemler alınmaya başlandı.

5 Günlük hava durumu raporu

14 Haziran 2022 Salı

14 Haziran hava durumu

15 Haziran 2022 Çarşamba

15 Haziran 2022 hava durumu

16 Haziran 2022 Perşembe

16 Haziran 2022 hava durumu

17 Haziran 2022 Cuma

17 Haziran 2022 hava durumu

18 Haziran 2022 Cumartesi

18 Haziran hava durumu

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal