Son dakika: Komşu ülke Türkiye’den 18 SİHA almak istiyor

Türkiye’nin Karadeniz’deki komşularından birisi olan Romanya’nın 18 Bayrak SİHA’sı alacağı öğrenildi. Romanya Savunma Bakanlığı satın alım için resmi talepte bulundu. İşte detaylar...

01.09.2022-15:35 - (Son Güncelleme: 01.09.2022-18:05) Son dakika: Komşu ülke Türkiye’den 18 SİHA almak istiyor

Savunma sanayisinin en önemli parçalarından birisi olan SİHA’lara bir ülkeden daha talep geldi. Romanya basınında çıkan haberlere göre Türkiye’nin Karadeniz’deki komşularından birisi olan Romanya’nın 18 Bayrak SİHA’sı alacak. Yaklaşık 300 milyon euro’luk bu satın alma için Romanya Savunma Bakanlığı’nın Türk yetkililere talepte bulunacağı ifade edildi. Türkiye’nin onay vermesi durumunda SİHA görüşmeleri başlayacak. 

Romanya’dan SİHA talebi

Romanya basını Bayraktar SİHA’larına övgüler yağdırdı. Bazı haberlerde SİHA’ların Rusya Ukrayna savaşında önemli roller üstlendiği kaydedilirken, araçlarla ilgili olarak ‘’efsane’’ ifadesi kullanıldı.

Romanya 18 siha

 Romanya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada da 18 Bayraktar insansız hava aracının değerinin yaklaşık 300 milyon dolar olduğuna, bunun yanında lojistik destek paketi, özel eğitim ve eğitim ekipmanı da alınacağını vurguladı.

Rumen Savunma Bakanlığı’nın Romanya Parlamentosu’na sunulan talepte  Bayraktar TB2 insansız uçak sistemlerinin satın alınmasıyla, NATO savunma planlama sürecinde Romanya'ya verilen yetenek hedeflerinin uygulanmasının amaçlandığı, programın Romanya ordusunun 2040 yılına kadar dönüştürülmesine ilişkin hedeflerine ulaşmasına da katkıda bulunacağına dikkat çekildi. 

Romanya’nın 18 SİHA talebi için Türkiye’nin vereceği karar bekleniyor. 

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal