Son Dakika! Kar hayatı felç etmeye başladı! İşte eğitime ara verilen şehirler…

Hakkari, Şırnak ve Sivas'ın Akıncılar ilçesi gibi birçok yerde, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları eğitim faaliyetlerini etkiledi. Bu durum, öğrencilerin güvenliği ve eğitim kalitesi açısından önemli bir kararın alınmasına yol açtı ve okullar bir gün tatil edildi.

22.03.2024-09:23 - (Son Güncelleme: 22.03.2024-09:46) Son Dakika! Kar hayatı felç etmeye başladı! İşte eğitime ara verilen şehirler…

Hava durumunun olumsuz etkileri, özellikle ulaşımda ve günlük hayatta çeşitli sıkıntılara neden olurken, eğitim kurumlarının açık kalması durumunda öğrencilerin güvenliği risk altında olabilir. Bu sebeple, ilgili yetkililer tarafından alınan kararlarla, öğrencilerin ve eğitim personelinin güvenliği sağlanmaya çalışılıyor. Hakkari, Şırnak ve Sivas'ın Akıncılar ilçesinde olumsuz hava koşullarının etkisiyle, okulların bir gün süreyle tatil edilmesi kararı alındı. Bu kararla birlikte, öğrencilerin ve öğretmenlerin güvenliği sağlanarak eğitim faaliyetlerinin aksamadan devam etmesi hedefleniyor.


Hakkari Valiliği’nden tatil açıklaması

Kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde, okulların tatil edilmesiyle birlikte öğrencilerin evde kalması, ulaşımda yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçilmesine katkı sağlandığı bildirildi.

Hakkari Valiliği yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İlimiz genelinde iki gündür devam eden yağışlardan bölgesel olarak kar ve yağmurdan dolayı, sel riski başta olmak üzere çığ, taşkın gibi diğer hususlar göz önünde tutularak 22 Mart 2024 Cuma günü ilimiz genelinde yükseköğretim kurumları hariç tüm okul öncesi eğitimi veren Kreş, Anaokulu, İlk ve Orta dereceli eğitim kurumları, ile özel eğitim kursları, halk eğitim merkezleri, rehberlik ve araştırma merkezlerindeki eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personellerde söz konusu tarihte idari izinli sayılacaklardır" 


Sivas’ta eğitime bir gün ara verildi

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim faaliyetlerine bir gün ara verildi. Akıncılar Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, ilçe genelinde kar yağışının etkili olması sebebiyle 22 Mart Cuma günü ilk, orta ve liselerde eğitime ara verildiği duyuruldu. Öğrencilerin ve eğitim personelinin güvenliği göz önünde bulundurularak alınan bu kararla birlikte, olumsuz hava koşullarının etkilerinin azaltılması ve herhangi bir olumsuz durumun önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Sivas merkez ve diğer ilçelerde de akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ise etkisini sürdürüyor. Kar yağışının devam etmesiyle birlikte, yolculuk yapacak olanların dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları gerekiyor. Kar yağışının ulaşımda ve günlük hayatta oluşturabileceği olumsuz etkilere karşı vatandaşların dikkatli olmaları, trafik kurallarına uymaları önem arz ediyor.

Yetkililer, hava koşullarının normale dönmesi ve güvenliğin sağlanmasının ardından eğitim faaliyetlerinin yeniden başlayacağını belirtilirken, "İlçemiz genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle 22 Mart Cuma günü ilk, orta ve liselerde eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir." açıklamasıyla eğitime verilen ara duyuruldu.


Şırnak’ın 3 ilçesinde eğitime kar engeli

Beytüşşebap, Uludere ve Cizre ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildi.

Valiliğin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, Beytüşşebap ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, Uludere ve Cizre ilçesinde de sağanak nedeniyle bugün tüm eğitim öğretim kurumlarında eğitime ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, engelli ve hamile kamu görevlilerinin de idari izinli sayılacağı belirtildi.



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal