SON DAKİKA HABERİ: Emekliler 2 Bin TL seyyanen zammı alacak! Tarih bile verildi

Emekli vatandaşların müjdeli haber son dakika haberiyle verildi! 2.000 TL seyyanen yapılacağı paylaşıldı! 2.000 TL ödeme emeklilerin olacak

18.03.2024-11:54 - (Son Güncelleme: 18.03.2024-14:03) SON DAKİKA HABERİ: Emekliler 2 Bin TL seyyanen zammı alacak! Tarih bile verildi

Seyyanen zam bekleyen emekli vatandaşlara müjdeli haber son dakika olarak verildi. Emekli vatandaşlara yapılan zamlar, ek promosyon ödemeleri gündemde büyük bir etki yaratırken; geçtiğimiz yıl içerisinde zam oranlarına ek Temmuz ayı içerisinde zam hesaplaması ile beraber emekli maaşlarında ne kadar artış yaşanacağı büyük bir meraktı. Özellikle en düşük taban maaşı alan Bağ – kur, SSK ve memur emeklileri mevcut almış oldukları maaşların yetersiz olduğundan yakınıyordu. Müjde dolu son dakika haberi ise sonunda geldi! Emeklilere 2.000 TL seyyanen zam yapılacağı paylaşıldı.

En düşük emekli maaşı 12.000 TL olacak deniyor

Yapılan zamlarla beraber en düşük SSK, Bağ – Kur ve memur emeklisi maaşları 10.000 TL sabitlenmişti. Birçok uzman bunun da yetersiz kaldığını dile getirerek, emekli maaşların seyyanen zam taleplerine tekrardan gündeme getirdi. Emeklilerin taleplerine göre beklenti en az 12.000 TL olarak duyuruldu. SGK uzmanı olan Murat Bal’da bu konuyla ilgili önemli bir açıklama dile getirerek; Bağ – kur, SSK ve memur emeklilerini anladığını, en düşük maaş beklentisinin 12.000 TL olmasının oldukça doğal bir talep olduğunu dile getirdi. 

Emeklilere seyyanen zam ne zaman yapılacak?

2.000 TL seyyanen zam ne zaman yapılacak?

Yapılan hesaplamalara göre Temmuz ayı içerisindeki zam hesapları ile beraber 2 aylık enflasyon rakamı %11,53 olarak hesaplandı. Seyyanen 2.000 TL’lik zam için 6 aylık enflasyon rakamının netleşmesi gerekliliği duyurulurken, ortalama 3 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak olan rakamlar ile birlikte emekliler yeni zamlı maaşlarına kavuşabilecek.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal