Son Dakika: Giresun Üniversitesi'nde Yangın: Fakülte Tahliye Edildi!

Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi binasının çatısında yangın çıktı. Bina tahliye edilirken, itfaiye ekiplerinin alevlere müdahalesi sürüyor.

08.02.2022-12:37 - (Son Güncelleme: 08.02.2022-14:08)

Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi binasının çatısında bir yangın meydana geldi. Ekiplerin süratle müdahale ettiği yangında henüz alevler söndürülemedi. Binada tahliye işlemi gerçekleştirilirken, olay yerine takviye ekipler gönderildi.

TURİZM FAKÜLTESİ BİNASININ ÇATISINDA ÇIKTI

Yangın, İlçenin Bozkurt Mahallesi Keşap kampüsünde saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir nedenle 5 katlı binanın çatısında yangın çıktı. Alevlerin yükseldiğini gören çevredeki vatandaşlar itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. 

Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışmalara başladı.


GİRESUN VE ORDU'DAN TAKVİYE EKİPLER SEVK EDİLDİ

Alevler kısa sürede büyürken, binada bulunanlar tahliye edildi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. İlçeye Giresun ve Ordu'dan da takviye ekipler sevk edildi.

TEK TESELLİMİZ ÖĞRENCİ BULUNMAMASI

Olay yerinde incelemelerde bulunan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can: “Şu anda tam olarak yangının neden çıktığını söyleyemeyiz ancak bacadan kaynaklı bir yangın olduğu öngörülüyor. İl müdahalede Giresun ve Keşap Belediyelerinin itfaiyeleri yeterli olmayınca Ordu ve çevre illerden takviye için destek çağrısında bulunuldu. Yoğun duman altında söndürme çalışmaları güçlükle sürdürülüyor. Havadan müdahale edilmesi yönünde bir talebimiz oldu ancak Trabzon’da böyle bir imkan olmadığının bilgisini aldık. Bina içerisinde önemli olan acil kurtarılacakları kurtardığımız gibi hiçbir personelimizde zarar görmedi. Tek tesellimiz okulların ara tatilde olması ve öğrenci bulunmamasıdır.” açıklamalarında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal