Son Dakika! FAST sistemi işlem tutar limitleri yükseltildi

4 Nisan 2024 tarihi itibarıyla, hızlı ve güvenli ödeme sistemlerinden biri olan FAST'ın işlem tutar limitleri yükseltildi. Yapılan düzenlemeyle birlikte, para transferlerindeki işlem tutar limiti 100 bin liraya, FAST-TR karekod kullanılarak iş yeri ödemelerinde ise 250 bin liraya çıkarıldı.

02.04.2024-11:29 - (Son Güncelleme: 02.04.2024-11:38) Son Dakika! FAST sistemi işlem tutar limitleri yükseltildi

Türkiye'de ödeme altyapısını geliştirmeye yönelik olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından geliştirilen Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sistemi, işlem tutar limitlerinde önemli bir değişikliğe gidiyor. 4 Nisan 2024 itibarıyla yapılan duyuruyla, FAST sistemindeki işlem tutar limitleri artırılıyor. Buna göre, para transferlerindeki işlem tutar limiti 100 bin liraya, FAST-TR karekod kullanılarak iş yeri ödemelerinde ise 250 bin liraya yükseltilecek.

FAST sistemi, Türkiye'de ödemeler alanında son yıllarda önemli bir yenilikçi yaklaşım olarak kabul ediliyor. TCMB'nin 8 Ocak 2021 tarihinde kullanıma açtığı bu yeni nesil anlık ödeme sistemi, günün her saati güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde ödeme yapılmasını sağlıyor. Özellikle alışveriş işlemlerinde nakit ve kartlı ödeme yöntemlerine alternatif olarak hızla yaygınlaşan FAST, kullanıcılarına büyük bir esneklik ve kullanım kolaylığı sunuyor.


4 Nisan’dan itibaren…

FAST sistemi, özellikle dijitalleşmenin hız kazandığı günümüzde, Türkiye'nin finansal altyapısını daha da güçlendirerek ödeme işlemlerini daha verimli hale getirmeyi amaçlıyor. Yapılan bu işlem tutar limiti artışı da, hem bireysel hem de işletme kullanıcıları için ödeme işlemlerinde daha geniş bir esneklik sağlayacak ve işlemlerin daha büyük tutarlarda yapılmasını mümkün kılacak.


Yapılan duyuruda, şu ifadelere yer verildi:

"Aralık 2023'te planlanıp FAST katılımcılarına duyurulduğu üzere; kullanıcıların FAST sistemine gösterdikleri ilgi ve ödemeler ekosisteminin dinamik gereksinimleri göz önünde bulundurularak 4 Nisan 2024 itibarıyla FAST işlem tutar limitleri; para transferlerinde 50 bin liradan 100 bin liraya, FAST-TR karekod kullanılarak gerçekleştirilecek dinamik doğrulamalı iş yeri ödemelerinde ise 100 bin liradan 250 bin liraya yükseltilecektir."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal