Son dakika ekmeğe yüzde 20 zam yapıldı! İşte yeni ekmek fiyatları

Samsun'da Ramazan ayında ekmeğe zam yapıldığı paylaşıldı.Yapılan bu zam haberi vatandaşların tepkisine sebep oldu. Vatandaşlar yapılan bu fiyat artışının fırsatçılık olduğunu düşünüyor. Peki ekmeğe ne kadar zam geldi? İşte tepki verilen haberimizin detayları sayfamızda yer almaktadır.

26.04.2022-21:59 - (Son Güncelleme: 26.04.2022-21:59) Son dakika ekmeğe yüzde 20 zam yapıldı! İşte yeni ekmek fiyatları

Ülkemizde yapılan genel zamlardan sonra hayat şartları git gide zorlaşmış durumunda. Zor geçim sağlayan vatandaşlarımız yapılan bu zamlar sonrasında zor geçim sağlamakta. Samsun'da paylaşılan haberlerde ekmeğe %20 zam yapıldı. Yapılan bu zam sonrası vatandaşlarımız çok fazla tepki gösterdi. Bu durumun fırsatçılık olduğunu söylediler. Samsun'da bu sene 5 kere ekmeğe zam yapılmıştı.

Ekmek zam mı

Samsun'da ekmek fiyatları ne kadar oldu?

23 Kasım 2021 'de 230 g ekmek fiyatı 2 TL'den satılıyorken, daha sonra gramaj olarak 200 g eksilterek 2 TL  olarak satmaya başlandı. 21 Ocak 2021'de ise tekrar ekmeğe zam yapılarak ekmek fiyatını 2,25 ten satmaya başladılar. Bu yapılan zamların ardından bugün gelen habere göre Samsun'da tekrar ekmeğin fiyatı yükseldi. 200 gram ekmek 2,5 TL'den satılırken artık 3 TL'den satılmaya başlanacak.

Vatandaşlar ise bu fiyat artışlarının nedeni olarak, fırıncıların ramazan ayı içerisinde çok satış yaptığı için fırsattan istifade olarak yükselttiklerini düşünüyor.

İnternet'te yazılan ve paylaşılan ekmek zam'mı tepkilerinde ise şunlar yer almaktadır. 

“Ben, her gün beş yada altı ekmek alıyorum. Ekmeği 3 TL'den alıyor olmam bizi etkiler.Tüm gün boyunca hurda parçalarını toplayarak paramı kazanıyorum ve bu kazancımla da evimi geçindiriyorum. Bence ekmeğin 2 TL olması şart. Yoksa başka türlü çok zor geçineceğiz.

Ekmeğin zamlanmasını hiç istemiyorduk. Zaten almış olduğumuz maaşlarımız yetmiyor. Alım gücü çok düştü. Bir çok ürüne zam geldi. Üstüne ekmeğin zamlanması hepimizi üzmüş durumda. Yapılan bu zamların geri çekilmesini istiyoruz. 

Ekmek zammı

“Buğday ve un konusunda dışa bağımlıyız. Yurt dışından 2 yada 3 TL 'ye almış olunan bir şeyi iç piyasada 5 TL'ye satılıyor. Hiç istememiş olsalar da üretici ve tüketici pahalıya almak durumunda kalmakta. Ramazan ayında ekmeğin zamlanmasını fırsatçılık olarak görmekteyim. Yapılan bu zam insanların hakkına girmektir. Vatandaşlar ekmeği mecbur evlerine alacak. O yüzden bu durumu fırsatlarına çevirerek zam yaptıklarını düşünüyorum.

Yapılan bu zamların geri çekilmesini istiyoruz. Vatandaşları zora sokan ve fırsatçılık yapan kişilerin denetlenmesini istiyoruz gibi bir çok tepkiler yer almaktadır. İlerleyen zamanlarda yapılan bu zamlarda fiyat düşüşü olup olmayacağını görmüş olacağız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal