Sıradaki Videolar
20 Haziran 2021 Pazar 15:04 - (Son güncelleme: 22 Mart 2024 Cuma 07:20)

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Gençlerle Buluşarak Önemli Mesajlar Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Babalar Günü nedeniyle gençlerle video konferans üzerinden bir araya geldi. Erdoğan, 81 ilden gençlerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Babalar Günü sebebiyle 81 ilden gençler ile video konferans üzerinden konuşma yaptı. Birçok konuda önemli mesajlar veren Başkan Erdoğan gençlere verdiği tavsiyelerde aile, memleketiniz, ülkeniz ve tüm insanlık için büyük hayaller kurmalarını, bu hayaller doğrultusunda azim göstererek gitmelerini söyleyerek 'Sevgili gençler, hepinizi en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyor, gözlerinizden öpüyorum. Ülkemizin dört bir yanındaki gençlerimizle böyle bir canlı bağlantıyla birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Bizleri bu güzel program vesilesiyle bir araya getiren Gençlik Kolları Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Brüksel’deki NATO Toplantısı, Azerbaycan ziyareti ve Antalya'daki iki önemli uluslararası organizasyonun ardından siz gençlerimizle buluşmak, tüm yorgunluğumuzu aldı. Sizlerle her bir araya gelişimizde, kendi gençliğimizin heyecanları ve hatıraları gözümüzde canlanıyor, adeta enerjimiz tazeleniyor. Bizim neslimiz, gençliğinde ülkemizi ve dünyayı değiştirme idealiyle yaşamış, bu uğurda büyük mücadeleye girişmiştir. Hamdolsun pek çok alanda sadece kendimizin değil, bizden önceki nesillerin gençlik hedeflerini, hayallerini hayata geçirme şerefine nail olduk. Bu tecrübeyle sizlere de kendiniz, aileniz, şehriniz, ülkeniz ve tüm insanlık için büyük hayaller kurmanızı, onların peşinden azimle gitmenizi tavsiye ediyorum. Büyük değişimler, büyük devrimler, çağlar açıp çağlar kapatacak büyük fetihler, hep bir hayalle başlar. Eğer hayalinizi gerçeğe dönüştürmekte kararlıysanız, kendinizi hayatın her alanında yetiştirmeniz gerekiyor. Aynı kulvarda yürüdüğünüz akranlarınıza, birikimlerinizle fark atacak seviyeye gelmeden hayallerinize de yaklaşamazsınız. Bunları söylerken elbette bizi hayata ve davamıza sarılmak için motive eden unsurlar ile sizlerin motivasyon kaynakları arasındaki farkı da görüyoruz, biliyoruz. Dünya ile birlikte ülkemizin de sadece birkaç nesilde böylesine büyük bir değişimi yaşamış olması sizlerin de sorumluluğunu artırıyor' dedi.

'ÜLKEMİZİ 2023 HEDEFLERİNİN EŞİĞİNE GETİRDİK' 

Ülkemize son 19 yılda kazandırdığımız güçlü yatırım ve hizmet altyapısı sayesinde gençlerimiz işte bu zorlu geleceğe hazır hale gelmiştir. Bizler Cumhuriyet tarihinde yapılanların tamamını şöyle üçe, beşe, ona katlayarak ülkemizi 2023 hedeflerinin eşiğine getirdik. Sizlerden de ülkemizi büyük ve güçlü Türkiye’nin sembolü olarak görmüş olduğumuz 2053 vizyonuyla ulaştırmanızı özellikle bekliyoruz. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından gençlerin sorularını da yanıtladı. İşte gençlerin soruları ve yanıtlar: 

"ERKEK ÇOCUKLAR BABALARINA BENZER" ŞEKLİNDE BİR İNANIŞ VAR. SİZ BUNA KATILIYOR MUSUNUZ? 

 Her insan ayrı bir dünyadır. Bunu bir defa böyle görmemiz lazım. Dolayısıyla her çocuğun da ayrı bir karakteri vardır. Bununla da birlikte genlerden dolayı fiziki görüntü, fıtrattan dolayı da davranış olarak çocukların, babaların veya annelerine benzemeleri bunlar gayet tabiidir. Erken çocuklarının yaş ilerledikçe babaya benzedikleri kanaatini ise olgunlaşmanın getirdiği bir sonuç olduğuna inanıyorum. Çoğu aile gibi bizde de çocuklarımızı bana ve eşime benzetenler olmuştur. Bir insanın anne veya babasına benzetilmesini de gurur ve özellikle de bir yaklaşım olarak görüyorum. 

İLK ÇOCUĞUNUZU KUCAĞINIZA ALDIĞINIZDA NE HİSSETMİŞTİNİZ? HAYATA BAKIŞ AÇINIZ DEĞİŞTİ Mİ? 

Bazı hissiyatlar vardır ki onları sözle ifade etmek mümkün değildir. Bizim de tabii yaş 67 oldu ama yaşlı sayılmam yani. Çocuk sahibi olmak da bu tarifi mümkün olmayan hislerden bir tanesidir. İnşallah ilerde sizler de çocuk sahibi olduğunuzda bunu anlayacaksınız. Rabbim bu güzelliği her aileye, her bireye yaşatsın diyorum.

SİZİN DE BABA OLUNCA ANLADIM DEDİĞİNİZ BİR HATIRANIZ VAR MI? 

Anne veya baba olma vakası, insanın hayatının daha önceki hiçbir devresinde karşılaşmadığı bir sorumluluk. Ataların her sözü gibi bu ifade de nesillere sari tecrübelerin süzülüp gelen bir aslında irfanın bir tezahürüdür. Bizim de kendi dünyamızda bunu hem babamıza hem evlatlarımıza karşı yaşamışlığımız elbette vardır.

RAHMETLİ BABANIZ AHMET ERDOĞAN’I KAYBETTİKTEN SONRA SİZE YOL GÖSTEREN, BABALIK YAPAN İKİNCİ BİR İSİM OLDU MU?

Şu anda biz de Antalya’dayız biliyorsun. Tabii babam rahmetli olduktan sonra benim ağabeyim yoktu. İki tane anne ayrı baba bir ağabeyim vardı ama birlikte yaşamadık. Benim annem de babam da Allah rahmet etsin annem olur. Onun için de annem rahmetli olduğu zaman gerçekten dünyam adeta yıkılmıştı ve annemin varlığı benim için hem babalıktı hem annelikti. Kendisine olan sevgim çok çok farklıydı. İmkanlarımız, kendi kendimize yetiyordu ama annemin şefkati yaşım nereye gelirse gelsin o bir başkaydı. Onun için her zaman diyorum ya annenizin ayaklarının altını mutlaka öpün diye. Zaten bu bir yerden kaynaklanıyor. Peygamber efendimizin Hadis-i Şerif’inden kaynaklanıyor. Ben de annemin ayağının altını öpmeye kalktığım zaman anneciğim de bana ayağının altını öptürmeyi istemezdi. Ben de kendisine derdim ki, 'anne bana cennetin kokusunu çok mu görüyorsun?' İşte o benim hem annemdi hem babamdı. Annelerinizin kıymetini bilin. Bir insanın hayatında sahip olabileceği en büyük zenginlik, en büyük mutluluk kaynağı, en büyük güçtür. Bunun için küçük yaşta annesini, babasını kaybetmiş insanların dünyalarındaki eksikliği tahayyül etmek çok zordur. Tabii biz babamızı erken yaşta kaybetmenin sıkıntısını çok çok yaşadık. Rabbim anneli babalı bir şekilde sizlere de bir hayatı yaşamayı sizlere nasip etsin. 

BABA OLMANIZIN TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE DAİR HAYALLERİNİZDEKİ ETKİSİ NEDİR?

Başkan Erdoğan gelen bu soru üzerine üniversiteler hakkında açıklamalarda bulunarak 'Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olarak 84 milyon vatandaşın tamamına karşı sorumluluğumuz var. Sadece vatandaş olarak değil aynı zamanda 81 vilayetin de sorumluluğunu taşıyorsunuz. Bu vilayetin yolları nasıl, havaalanı var mı, hastaneler var mı, okulları ne durumda? Yola çıkarken biz bir söz verdik. Dedik ki, dört temel direk üstünde Türkiye’yi inşa edeceğiz. Eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ulaşım, enerji, dış politika vesaire… Bunlar üzerinde yükselen bir Türkiye… Göreve geldiğimizde Türkiye’nin genelinde bizim biliyorsunuz 76 tane üniversite vardı. Şimdi 207 tane üniversitemiz var. Dikkat edin üniversitemizin olmadığı il yok. Ama geldiğimizde durum böyle değildi. Biz üniversiteye gireceğimiz zaman, çok ilginç üniversite imtihanına giriyorsunuz, on öğrenciden bir tanesi üniversiteye girebiliyordu. Ama biz iktidara geldikten sonra onda on. Bazıları diyor ki neden bu kadar üniversite? İşte bunun için. Tüm bunları yaparken bir diğer taraftan da akademisyenlerimizi artırdık. Önce yardımcı doçent diye gidiyordu biz onu kaldırdık, şimdi doktora, doçent, profesör… Böylece üniversitelerimiz öğretim üyesi noktasında da sıkıntıyı aşmış vaziyette. Bunları biz başardık. Ama biz diyoruz ki bu altyapı bile yeterli değil. İnşallah bunları da aşacağız. Türkiye genelinde okullarımızın sayısına baktığımız zaman anaokulundan alıyorsunuz, üniversiteye kadar bir gücümüz var. Sağlık hizmetlerinde malum muhalefetin aklına bile gelmeyen şehir hastanelerini kurduk. Sorduğu soruya bakın, "şehir hastanelerine ne gerek var?" Salgın döneminde Allah göstermesin bizim şu şehir hastanelerimiz olmamış olsaydı ne olacaktı halimiz? Bizim şu anda Türkiye’nin genelinde hastanemizin olmadığı il yok. Biz bu hale geldik. Şu anda dünyada küresel ölçekte baktığımızda bizim şehir hastanelerimizi görenler şaşırıyor' ifadelerini kullandı.

GELECEKTE BİRER BABA ADAYI OLAN BİZLERE BİR BABA VE DEDE OLARAK TAVSİYELERİNİZ NELERDİR?

Önce kendini ihmal etme, sen de tabii çocuk sahibi olacaksın, çocuklarını ihmal etme. Şimdi şöyle bir moda başladı. 30 yaşından önce ne erkekler evleniyor ne kızlar evleniyor. Geleceğin anne ve baba adaylarına ilk ve en önemli tavsiyem bir defa birbirinizi sevin, birbirinize saygı duyun, birbirinizi sahiplenin, daima yan yana, omuz omuza olun. Ailesine sahip çıkamayan hayatına da sahip çıkamaz. Böyle bir insanın da ülkesine ve dünyasına hayırlı işler yapabilmesi aslında mümkün değildir. Ben inanıyorum ki sizin özellikle evlilikte yaş sürecini çok fazla ilerletmeden, gecikmeden evlenmek, bunu hem gençlerimiz hem kızlarımız için söylüyorum. Bir de tabii nikah törenlerinde hep söylerim, 'en az 3 çocuk.' Çünkü buna ihtiyacımız var.

BABA OLMAK MI DAHA GÜZEL BİR DUYGU, DEDE OLMAK MI GÜZEL BİR DUYGU?

Bunların her ikisi de birbirine göre çok farklı ve güzel. Baba olmak da güzel, dede olmak da güzel. Bu aynen meyvenin farklı farklı tatları vardır ya burada da babalıkta öyle bir tat alıyorsun ki, kızda farklı, erkekte farklı. Sayılar arttıkça orada da farklar artıyor. Benim 8 tane torunum var. Bu 8 tanenin hepsinin de tadı bambaşka. Büyüğüne bakıyorsun farklı, en küçüğüne doğru gittikçe fark daha da değişiyor. Ara segmentler, onlar daha da değişik. Tabii bunların sana ‘dedeciğim’ diye sarılması, bu sevgi bambaşka oluyor. Sayı ne kadar artarsa bu işin zevki o kadar da değişiyor, artıyor. Hanım hafta sonlarını zor getiriyor. İllaki torunları gidip görecek. Bu parti faaliyetleri, uluslararası toplantılar vesaire bundan dolayı da zor. Ama şimdi şöyle bir şey de var torunların sevgisi bedava. Çünkü daha çok bunlara malum anneler, babalar daha çok ilgileniyor. Ben daha çok onlardan koparmaya çalışıyorum. Görmeniz lazım. Sağ olsun bize de bu noktada çok sorun yaşatmıyorlar. Hakikaten o tadı almak bir başka güzel. Allah bütün şu anda annesi, babası yanlarında olanlara, torunlarının da çocuklarının da bu yaşamını nasip etsin. Onlarla beraber bir ömür sürdürmeyi nasip etsin.

SİZCE VİRÜSLE SAVAŞ NE ZAMAN BİTECEK? VİRÜS NE ZAMAN ORTADAN KALKACAK?

Türkiye, salgının başladığı dönemden beri sağlık hizmetlerinden kamu güvenliğine kadar her konuda diğer ülkelerin önünde şu anda yer almış vaziyette. Aynı durum aşı çalışmalarında da geçerli. Aşı tedarikinin bir hayli güç olduğu bir dönemde, vakitlice yaptığımız bağlantılar sayesinde hızlı bir aşılama takvimi yürütüyoruz. Elbette bir takım aksaklıklarımız var. Ama bu gecikmeleri de aşıyoruz. Şu anda gayet iyi durumdayız. İnşallah bu musibetin üstesinden yakında geleceğiz. Tabii bu arada yerli aşı olayımız söz konusu. Bu konuda da hedefimiz, eylül-ekim gibi kendi aşımızı üretebilmek. Biz şimdi yaşı 30’a çektik. 30 yaşa kadar çekmek önemli bir merhaleydi. Bu yaşa kadar çekmek suretiyle önceleri 65 yaş üstü konuşulurken, şimdi 65 yaş üstü çok çok altına indik. Bir de meslek gruplarında değişikliklere gitmek suretiyle, gerek güvenlikte gerek öğretmenlerimizde bütün bunlarda bu tür sıkıntıları aşarak şimdi artık dedik ki yaş konusunu halledelim. Bunlarda da tabii aşılama hızlandıkça bu bize güvenli süreci getirecek. Böylece de inşallah koronavirüs var mı yok mu olayını aşacağız. Şu anda koronavirüs’de ciddi manada oran zaten düştü. Ama bu oranı daha da düşürmemiz lazım. Vaka sayısı günde 5 bin civarında. Biz bunu bile fazla görüyoruz. Vefat 50 civarında, bunu da tabii arzu etmiyoruz. Önce vaka sayısını bizim artık çift haneliye falan düşürmemiz gerekiyor. Bunun çalışmalarını sürdürüyoruz. Temennimiz odur ki hem vaka sayısında çift haneliye inelim hem de vefatta artık tek haneliye falan inmiş olalım. Bunda da en büyük müjde olarak biz aşıyı görüyoruz. Aşı konusunda da ithal noktasında iyiyiz, bunu da hızla devam ettireceğiz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
TÜBİTAK Başkanı Koronavirüs Aşısı ve İlacı İçin Tarih Verdi!

TÜBİTAK Başkanı Koronavirüs Aşısı ve İlacı İçin Ta...

Tübitak başkanı hasan mandal dünya genelinde etkisini artıra...

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden kavunu yedikten sonra çekirdekl...

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanlar Ağızları Açık Bıraktı!

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanlar Ağızları...

Rus kökenli bir adam defile bulmak için kazılara başladı. Toprağın met...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sızan Kadın İntihar Etti

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sızan Kadın...

Cinsel içerikli görüntüleri internete sızan Tiziana Cantone canına kıy...

1 Mayıs İçin Taksime Yürümek İsteyen 15 Kişi Gözaltına Alındı

1 Mayıs İçin Taksime Yürümek İsteyen 15 Kişi Gözal...

1 mayıs anısına taksim'e çelenk bırakmak isteyen 15 kişi gö...

Marmaris'te Balıkçı Ağlarına Takılarak Ölen Caretta Caretta, Karaya Vurdu!

Marmaris'te Balıkçı Ağlarına Takılarak Ölen Carett...

Marmaris ilçesinin oteller bölgesi olarak bilenen siteler...

Karaman'da Kayıp Başvurusu Yapılan Çocuk Avluda Bulundu

Karaman'da Kayıp Başvurusu Yapılan Çocuk Avluda Bu...

Olay, karaman'da meydana geldi. m.s.k.

İçki Hırsızı Gözaltında

İçki Hırsızı Gözaltında

Bir marketten içki çalan ve iki kadına kapkaç gir...

Türkiye'de İmmün Plazma Naklinin İlk Yapıldığı Hastan Konuştu

Türkiye'de İmmün Plazma Naklinin İlk Yapıldığı Has...

Coronavirüsle mücadelede immün plazma tedavisi öne...

Edirne'de Şehrin Simgesi Olan Heykel Yıkıldı

Edirne'de Şehrin Simgesi Olan Heykel Yıkıldı

Edirne'de saraçlar caddesi şehrin simgesi haline gelen 'sevda &...

Sokağa Çıkma Yasağında Sağlık Çalışanlarına Taksi Ücretsiz Olacak

Sokağa Çıkma Yasağında Sağlık Çalışanlarına Taksi...

İstanbul valisi ali yerlikaya twitter adresinden bir paylaşım yaptı ve...

Bursa'da ATM'ye Çekiçli Saldırı

Bursa'da ATM'ye Çekiçli Saldırı

Bursa'nın osmangazi ilçesinde meydana gelen olayda nurcan taş,...

Corona Testine Para İsteyen Hastaneye Arabayla Girdi

Corona Testine Para İsteyen Hastaneye Arabayla Gir...

İstanbul'un esenyurt ilçesinde mahmut güleryüz, ö...

Bakan Koca'dan Flaş 'Hekim' Açıklaması

Bakan Koca'dan Flaş 'Hekim' Açıklaması

Sağlık bakanı fahrettin koca: her rakamın bir can olduğunu unutma...

Peru'da Hapishanede Coronavirüs İsyanı: 9 Ölü

Peru'da Hapishanede Coronavirüs İsyanı: 9 Ölü

Peru'nun başkenti lima'da bir hapishanede covid-19 dolayısıyla birka&c...

Evlat Nöbeti Tutan Babanın Yeni Doğan Oğluna Cumhurhurbaşkanı Erdoğan İsim Verdi!

Evlat Nöbeti Tutan Babanın Yeni Doğan Oğluna Cumhu...

3 eylül 2019 tarihinde diyarbakır hdp il binası önünde...

Hindistan'dan Getirilen 69 Türk Vatandaşı Sivas'ta Karantinaya Alındı

Hindistan'dan Getirilen 69 Türk Vatandaşı Sivas'ta...

Hindistan'da yaşayan 69 türk vatandaşı, coronavirüs önl...

 Adını 'Fadime' Koydular! Elleriyle Beslediler

Adını 'Fadime' Koydular! Elleriyle Beslediler

Bodrum'da aç kalınca yeniköy mahallesi'ne inen yaban domuz...

İsrail'in Coronavirüs Rakamları Dikkat Çekti!

İsrail'in Coronavirüs Rakamları Dikkat Çekti!

İsrail'de coronavirüs kaynaklı ölüm sayısı 208'e &ccedi...

ABD'de Vatandaşlar Önlemleri Dikkate Almıyor! Plaja Akın Ettiler

ABD'de Vatandaşlar Önlemleri Dikkate Almıyor! Plaj...

Dünya genelinde etkisini devam ettiren coronavirüs salgını 3...

Kayseri'de 248 Vatandaşın Karantina Süresi Sona Erdi!

Kayseri'de 248 Vatandaşın Karantina Süresi Sona Er...

ölümcül coronavirüs salgını sebebiyle yurt dışında...

Pentagon UFO Görüntüleri Paylaştı

Pentagon UFO Görüntüleri Paylaştı

Abd savunma bakanlığı tarafından 2004 ve 2015 yılında çekilmiş...

Fransa'da Dehşet Saldırı!

Fransa'da Dehşet Saldırı!

Fransa'nın colombes bölgesinde bir kişi trafik kontrölü...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'nin Yalanlarına İlişkin Paylaşım

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'nin Yalanlarına İliş...

Cumhurbaşkaı recep erdoğan, chp'nin söylediği yalanları bir video...

Esnafı Tokatlayan Polisin Akıbeti Belli Oldu

Esnafı Tokatlayan Polisin Akıbeti Belli Oldu

Gerçekleşen olay, 25 nisan günü mardin derik il&ccedi...

ABD'de Halk, Plajlara Akın Etti

ABD'de Halk, Plajlara Akın Etti

Abd'de kaliforniya eyaletinde salgını unutan insanlar, sıcak havayı g&...

Hong Kong'da Hükümet Karşıtı Gösteri

Hong Kong'da Hükümet Karşıtı Gösteri

Coronavirüs nedeniyle alınan önlemlere karşın avm'de öz...

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern: Coronavirüsü Yendik

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern: Coronavirüsü Yendik

Yeni tip coronavirüsü yendiklerini duyuran yeni zelanda başb...

İsmail Türüt Katıldığı Sahur Programında CHP'ye Verdi Veriştirdi

İsmail Türüt Katıldığı Sahur Programında CHP'ye Ve...

ünlü türkücü ismail türüt, kanal 7...

Brad Pitt, Dr. Anthony Fauci’yi Canlandırdı, ABD Başkanı Trump’la Dalga Geçti

Brad Pitt, Dr. Anthony Fauci’yi Canlandırdı, ABD B...

Abd’de coronavirüsle mücadelede bir numaralı isim ulus...