Son Dakika, Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atatürk'ün İzinden Gitmeye Devam Edeceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Atatürk'ün ölüm yıldönümü için toplanılan törende yaptığı konuşmada Atatürk'ün izinden gitmeye devam edeceklerini açıkladı.

10.11.2021-11:50 - (Son Güncelleme: 10.11.2021-12:25) Son Dakika, Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atatürk'ün İzinden Gitmeye Devam Edeceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunca Tarihi CSO Konser Salonu’nda düzenlenen “Atatürk’ü Anma Töreni'ne katıldı. 

TÜRKİYE MİLLİ İRADENİN ÜSTÜNLÜĞÜ ÜZERİNE İNŞAA EDİLDİ

Atatürk'ü andıktan sonra konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin gelişmeye devam ettiğini belirterek şu sözlere yer verdi;  "Her alanda kurduğumuz sağlam altyapı üzerinde, siyasi ve ekonomik gücüyle dünyanın birinci liginde iddia sahibi bir Türkiye inşa etmenin gayreti içindeyiz. Milli iradenin üstünlüğü üzerine bina edilen yeni devletimizin, arayışlara, badirelere rağmen 2 bin yıllık devlet silsilemizin devamı olduğu unutulmamıştır."

ATATÜRK'ÜN MÜCADELESİNİ DEVAM ETTİRECEĞİZ

Atatürk'ü anmanın önemli olduğunu ama asıl önemli olan Atatürk'ün mücadelesini devam ettirmek ve onun izinden gitmek olduğunu vurgulayan Başkan Erdoğan açıklamalarına şu sözlerle devam etti; "Atatürk'ü anmak elbette önemlidir, ama asıl olan Atatürk'ü verdiği mücadelenin izini sürerek gerisindeki sebepleri doğru tespit ederek anlamaktır. Ülkemizde dillerinden Atatürk'ü ismini düşürmeyen ama onu anlamakta en küçük gayret göstermeyen kesim her dönem olmuştur. Mustafa Kemal, yüzbaşı rütbesiyle 1905'te Şam'daki 5. Ordu'da göreve başladı. 1908'de Libya'daki ilk görevine gitti. 1910'da Fransa, İsviçre, Belçika ve Hollanda'yı kapsayan bir gezi yaptı. İtalyanların Libya'ya saldırması üzerine 1911'de Binbaşı rütbesiyle Trablus'a giderek gözünden ve kolundan yaralandığı tarihi bir mücadele yürüttü. 1915 sonunda İstanbul'a döndü."

TÜRKİYE'Yİ EN MEDENİ SEVİYEYE ÇIKARTACAĞIZ

Atatürk ile ilgili açıklamalarına Atatürk'ün yazdığı Nutuk kitabındaki üç hedeften bahsederek devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözlerine şu açıklamaları ekledi; "Samsun'a ayak bastığı andan itibaren şanlı milli mücadele dönemi başladı. Her fırsatta önünde poz verdikleri ama içinde bilmedikleri Nutuk'ta üç hedef belirtilir. Yurdumuzu dünyanın en medeni memleketleri seviyesine çıkartacağız, milletimizi en geniş refah vasıtalarına ulaştıracağız. Milletimiz her tökezlemenin ardından devletine daha güçlü sahip çıkmıştır.  Mustafa Kemal Libya'da, Suriye'de, Çanakkale'de, Kafkasya sınırlarımızda, Anadolu'nun her karış toprağında, hani bize diyorlar ya  Azerbaycan'da, Suriye'de ne işiniz var? Hani siz Kemalistsiniz, hani Atatürk'ün yolundan gidiyordunuz. Dürüst değiller."

SURİYE'DE LİBYA'DA KAFKASYA'DA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Atatürk'ün verdiği mücadelelere değinen Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;  "1908'de Libya Trablus'ta ilk görevine gitti. Büyük savaş öncesi Avrupa'da tespitler için Belçika, Hollanda ve İsviçre'ye bir gezi yaptı. Birinci Dünya Savaşı'nın arfesinde yarbay olarak bulunduğu Sofya'dan Tekirdağ'a atandı. Sonra ise destan yazdığı Çanakkale'ye geçti. 1915 sonunda İstanbul'a döndü. 16.Kolordu Komutanlığı'nda Halep üzerinden Diyarbakır'a geçti. Muş ve Bitlis'i Rus işgalinden kurtardı. Veliaht Vahdettin'in Almanya seyahatine iştirak ederek kendisini yakından tanıma fırsatı buldu. Sultan Vahdettin'in tahta çıkmasının ardından 7.Ordu Komutanlığı'na atanarak Trablus'a geçti. Mondros Anlaşması'nın ardından Yıldırım Orduları Komutanlığı'na getirildi. New York'ta Türkevi inşa ettik. Niçin yaptınız diyenler çıkabilir. Orada birilerine mesajımızı en güzel şekilde verdik. Türkiye bugün de Suriye'dedir, bugün de Libya'dadır, Kafkasya'dadır, Avrupa'dadır. Gazi'nin askeri mirasına, diplomatik mirasına sahip çıkan biri varsa o da biziz. Atatürk isminin arkasına sığınanlara soruyorum, Allah aşkına ne yapıyorsunuz!"

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal