Son Dakika: Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu Görevden Alındı

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile Boğaziçi Üniversitesi devam ettiği rektörlük görevinden alındı.

15.07.2021-09:08 - (Son Güncelleme: 15.07.2021-10:30) Son Dakika: Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu Görevden Alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'ne geçtiğimiz dönemler içerisinde atamış olduğu Prof. Dr. Melih Bulu, bazı öğrenciler ve akademisyenler tarafından, atandığı günden bu yana tam 6 aydır protesto ediliyordu.

BAŞKAN ERDOĞAN, REKTÖR BULU'YU GÖREVDEN ALDI

Prof. Dr. Melih Bulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Ocak 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararnamesi ile birlikte Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine getirilmişti. Bulu'nun göreve atanmasının sonrasında, rektörün seçim ile belirlenmesini talep eden öğrenci ve akademisyenler Boğaziçi Üniversitesi'nde protesto gösterileri düzenlenmeye başlamıştı. Üniversitede yapılan protestolar da aylardır devam ediyordu.


Melih Bulu, 195 gün sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınırken, henüz yerine herhangi bir atama gerçekleştirilmedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal