Son Dakika! Bakan Açıkladı, EYT'de Son Durum Belli Oldu Yeni Yılda Asgari Ücretten Gelir Vergisi Kalkabilir!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamalarda asgari ücret ve EYT konusundaki son gelişmeleri paylaştı.

10.11.2021-09:50 - (Son Güncelleme: 10.11.2021-10:24)

2021 yılının son günlerine yaklaşırken asgari ücret için beklenen zam her sene olduğu gibi bu senede vatandaşların ilgi odağı oldu. Yetkililerin iddialı açıklamaları üstüne iyice gündem olan asgari ücret zammı hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklama yaptı. Vedat Bilgin yaptığı açıklamada piyasanın yakından takip edildiğini belirterek şu sözlere yer verdi; "Kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Maliyetleri ve diğer detayları çalışıp diğer bakanlıklarla ve sendikalarla bir araya gelip görüşeceğiz"

HÜKÜMET GENİŞ ÇAPLI ARAŞTIRMA YAPIYOR

Basına yansıyan açıklamalara göre, hükümet 2500'ün üzerinde sektör araştırması yapıyor. Yapılan araştırmalar sonucu vatandaşın daha iyi şartlarda yaşaması hedeflenirken, emeğinin karşılığını alması isteniyor.

EYT ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT, 3600 ek gösterge ve asgari ücretin toplantıda konuşulduğunun altını çizerek çalışmaların sürdüğünü belirtti Vedat Bilgin açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü; "Önümüzde olan konuların başında asgari ücret geliyor. Bunu çalışıyoruz, 3600'ü çalışıyoruz. Tüm bu konuları içeren kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Karar aşamasına gelince paylaşırız"

ASGARİ ÜCRETTEN GELİR VERGİSİNİN KALKMASI GÜNDEMDE

Önümüzdeki günlerde, Kamu Personeli Danışma Kurulu ve Üçlü Danışma Kurulu'nun toplanacağını açıklayan hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı; "Bunun üzerinde de çalışıyoruz. Alternatif vergi modelleri ve düzenlemeler var. Bazı vergilerin kalkması için yasal düzenleme gerekirken, bazıları için Cumhurbaşkanımızın onayı gerekiyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun vereceği karar da yeterli oluyor"

GEÇEN SENE 2825 LİRA OLMUŞTU

Geçtiğimiz yıl asgari ücret yapılan rekor artışla brüt 3 bin 577 lira, net 2828 liraya yükselmişti. Yaklaşık yüzde 22'lik bir artış olmuştu. Bu yükselmeyle beraber Asgari Geçim İndirimi de yükselmişti. Bu durum sonucu Net asgari ücret bekar ve çocuksuz bir kişi için 2 bin 879 lira 57 lira olurken evli ama eşi çalışmayan biri için iki bin 279 lira 57 kuruş seviyesine yükselmişti.

Çocuk sayısına göre artan asgari ücret oranı 3 çocuklu ve eşi çalışmayan bir kişi için ise 3 bin 13 lira 73 kuruş olmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal