Son Dakika! Antalya'da Orman Yangını Çıktı

Antalya'da dün yıldırım düşmesi sonucu ortaya çıkan yangın tüm müdahalelere rağmen söndürülemiyor.

13.10.2021-10:12 - (Son Güncelleme: 13.10.2021-11:36) Son Dakika! Antalya'da Orman Yangını Çıktı

Antalya'da dün akşam saatlerinde etkisini gösteren fırtına sırasında Konyaaltı Üçokluk köyüne yıldırım düştü. Ormanlık alana düşen yıldırım yangın çıkardı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangın geniş alana yayıldı. Bölgeye hemen gelen Orman Bölge Müdürlüğü ve Antalya İtfaiye ekipleri gece boyunca yangına karadan müdahale gerçekleştirdi.

SABAHA KARŞI HAVADAN MÜDAHALE GELDİ

Yangının önüne geçemeyen itfaiye ekiplerine destek sabaha karşı geldi. Havanın aydınlanmasıyla birlikte 2 helikopter ve 1 uçak yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

Bölgede rüzgar etkisi azaldığını belirten yetkililer yangının Türkiye'nin en önemli kanyonlarından biri olan Göynük Kanyonu'na doğru ilerlediğini aktardı.


GEÇEN YAZDA AYNISI OLMUŞTU

Geçen yaz tüm Akdeniz Bölgesini etkisi altına alan yangınların önüne zor geçilmişti. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü yaptığı açıklamada geçen yaz 58 bin hektar ormanlık alanın yandığını belirtmişti. 40 milyon ağacın yanarak kül olduğu yangınların yaralarını sarmak için 100 milyon fidan dikileceği söylenmişti.


KÖYLERİN ETRAFINA YANGIN ŞERİTİ ÇEKİLECEK

Fidan dikimlerinin devam ettiğini belirten Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici köyler ile ormanlar arasına daha geniş bantlar çekileceğini açıkladı. Vedat Dikici sözlerini şu şekilde noktaladı:

"Yangınlarda köylerde evlere, insanlara, hayvanlara zarar gelmesin diye bütün önlemleri alıyoruz. Bu zararları minimuma indirmek için her gün çalışıyoruz.. Köy etrafına yangın şeridi diye bir boşluk alan bırakacağız. Etrafına da hem köylümüz gelir elde etsin hem de yangının şiddetini engellesin diye selvi, keçi boynuzu, defne gibi ağaçlar dikeceğiz. Kendi diktiğimiz yerlerde de şeritleri daha da genişleteceğiz."


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal