Son Dakika: Antalya'da Korkutan Orman Yangını Çıktı

Antalya'da paniğe sebep olan yangın meydana geldi. Çıkan yangın sebebiyle karayolu ulaşıma kapatıldı.

30.06.2021-16:41 - (Son Güncelleme: 30.06.2021-17:45) Son Dakika: Antalya'da Korkutan Orman Yangını Çıktı

Son dakika haberine göre Antalya-Konya karayolunun Gündoğmuş ilçe kavşağı yakınında orman yangını meydana geldi. Çıkan yangında Karayolu, güvenlik sebebi işe ulaşıma kapatılırken, yangına karadan ve havadan müdahale gerçekleşti. 


ALEVLER KISA SÜREDE YAYILDI 

Antalya- Konya karayolunda yer alan Manavgat ilçesinde saat 14.00 sularında korkutan orman yangını meydana geldi. Aniden yükselen alevler kısa zamanda etrafa yayılırken, çevredekiler yangını ekiplere bildirdi. Bununla beraber gelen ihbar üzerine bölgeye ekipler yönlendirildi. Çıkan etkili rüzgarın da etki etmesi ile beraber yangın etrafa sıçrarken, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Antalya- Konya karayolunu ulaşıma kapatarak güvenlik tedbirlerini aldı. 

4 HELİKOPTER, 23 ARAZÖZ, 118 GÖREVLİ İLE MÜDAHALE EDİLDİ

Yangının yaşandığı yere sevk edilen 4 helikopter ile havadan; 23 arazöz, 6 su tankeri, 4 dozer ve 118 kişilik çalışan ile ise karadan alevlere müdahale ediliyor. Bunun üzerine Gündoğmuş kavşağında çıkan korkunç yangının rüzgarın da etkisi ile hızla yayıldığı belirlendi. Jandarma ekipleri tarafından kapatılan Antalya- Konya kara yolunda sürücüler ise yol kenarına araçlarını park ederek, çalışmaları takip etti. 


ALEVLER KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI

Antalya- Konya kara yolunun Manavgat ilçesi yakınlarındaki Gündoğmuş kavşağında çıkan orman yangını, kısmen kontrol altına alındı. Ekiplerin yoğun çabası sonucu 1,5 saatte kontrol sağlanan yangının söndürülmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

ULAŞIM KONTROLLÜ SAĞLANIYOR 

Meydana gelen yangın nedeni ile ulaşıma kapatılan kara yolunda da trafik normale dönmeye başladı. Jandarma ekipleri, alevlerin kontrol altına alınmasıyla önce Antalya- Konya tarafını ardından da diğer yönü kontrollü olarak ulaşıma açtı. Diğer yandan yangında ilk belirlemelere göre, 15 hektarlık orman arazisi zarara uğradı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal