Son Dakika! AB'den Hamas yaptırımı: İki ülke UCM’ye başvurdu!

AB Hamas'a Yeni Yaptırımlar Getirirken, Meksika ve Şili Gazze İçin Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne Başvurdu. Avrupa Birliği, Hamas'a yönelik yeni yaptırım kararları aldı. Aynı zamanda, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı Meksika ve Şili, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne "savaş suçu" başvurusu yaptıklarını açıkladı.

20.01.2024-11:31 - (Son Güncelleme: 20.01.2024-17:38) Son Dakika! AB'den Hamas yaptırımı: İki ülke UCM’ye başvurdu!

Avrupa Birliği (AB), Gazze'de İsrail'e karşı direnen Hamas'a yönelik yaptırım paketini kabul etti. Üst düzey bir AB yetkilisinin verdiği bilgiye göre, Hamas'a finansman sağlanmasıyla bağlantılı olduğu belirtilen 6 kişiye yaptırım uygulanacak. Yetkili adının açıklanmasını istemedi ve "Sadece Hamas'a yönelik bir yaptırım rejimi başlatacağız. Yaptırım listesine 6 kişiyi aldık." açıklamasında bulundu.

Yaptırım uygulanan bazı kişilerin isimleri şöyle:"Abdelbasit Hamza Elhassan Mohamed Khair, Nabil Chouman, Rida Ali Khamis, Musa Dudin Ahmad Al Duwaik."

UCM’ye başvurdular

Meksika ve Şili'nin, İsrail'in saldırılara devam ettiği Gazze için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) başvurduğu açıklandı. Meksika Dışişleri Bakanlığı, başvurunun "Gazze'de özellikle sivillere yönelik saldırıların son dönemlerde artmasından dolayı duyulan endişe üzerine" yapıldığını belirterek, Gazze'de sivillere karşı işlenen suçların soruşturulması için Şili ile birlikte UCM'ye talepte bulunulduğu vurgulandı. Avrupa Birliği (AB) ve Şili, İsrail-Gazze çatışmasıyla ilgili olarak Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) başlatacağı soruşturmayı desteklediklerini açıkladı. Açıklamada, iki devletli çözümün desteklendiği ve UCM'nin başlatacağı soruşturma sonucunda bölgedeki çatışmanın "barışçıl bir çözüme" ulaşabileceği belirtildi.

Şili Dışişleri Bakanı Alberto van Klaveren, başkent Santiago'da düzenlediği basın toplantısında, "olası her türlü savaş suçunun soruşturulmasını desteklediklerini" ifade etti.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal