Son Dakika: 2021 YKS Ek Yerleştirme Başvuru Tarihleri Açıklandı

YKS sınavında barajın altında kalan ve tercih yapamayan kişiler için, ikinci ek yerleştirme dönemi haftaya başlıyor. Sınavdan 140-150 ve 170-180 arasında puan alan öğrenciler tercih yapabilecek.

17.09.2021-15:18 - (Son Güncelleme: 09.10.2021-11:39)

Gelen son dakika bilgisine göre, YKS sınavında ilk tercihte istedikleri bölüme yerleşemeyen öğrenciler için ikinci ek yerleştirmenin haftaya yapılacağı belirtildi. 140 ile 150 puan aralığında olan öğrencilerin önlisans, 170 ve 180 puan aralığındaki öğrencilerin ise lisans bölümlerini tercih edebileceği ek tercihte öğrencilere 24 tercih hakkı sağlanacak. Peki ikinci ek yerleştirmeler nasıl yapılacak? İşte detaylar…

ÜNİVERSİTELİLER İÇİN İKİNCİ EK YERLEŞTİRME HAFTAYA BAŞLIYOR

Milyonlarca öğrencinin bir sene hazırlandığı üniversite sınavları sonrası, kimileri istedikleri okullara giriş yaparken, bazı öğrenciler puan yetersizliğinde dolayı istedikleri bölümlere yerleşemedi. EWk tercihlere dair yapılan son dakika açıklamasında, puan yetersizliği nedeniyle açıkta kalan öğrenciler için ikinci ek yerleştirme döneminin haftaya başlayacağı duyuruldu. Bizde merak edenler için ek tercih dönemine dair tüm detayları haberimizde bir araya getirdik. 

KİMLER EK TERCİH YAPABİLİR?

İlk tercih döneminde üniversiteye yerleşemeyen kişiler için TYT puanı 140-150 ve 170-180 aralığında olan adaylar, ikinci ek tercih döneminden yararlanabilecek. Sınav puanı harici yetenek sınavıyla üniversiteye yerleşmek isteyen adaylarda ek tercih döneminden yararlanabilecek. 

2021 ek tercih dönemi ne zaman?

KİMLER EK İKİNCİ EK TERCİHLERDEN YARARLANAMAZ?

Tercih dönemi başında, puanı doğrultusunda tercih yapan ve bir okula yerleşen öğrenciler, ikinci ek tercih döneminden yararlanamayacak. 

ÜNİVERSİTELERDE BOŞ KONTEJAN VAR MI?

Tercih dönemi ve birinci ek tercihin ardından, üniversitelerde 126 bin 354 lisans, 97 bin 677 önlisans olmak üzere toplam 224 bin 31 kontenjan boş kaldı. İkinci ek tercih döneminde bu kontejanlar doldurulacak. 

YENİ TERCİH DÖNEMİNDE EN KÜÇÜK PUAN KOŞULU OLACAK MI?

En çok aratılan bir diğer sorulardan olan ‘Yeni Tercih döneminde en küçük puan olacak mı?’. Evet. Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan, ancak yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan lisans programlarını, programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal