Son 4 yılın dibine vurdu! Bakan Şimşek sosyal medyadan duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son dakika açıklamasıyla ekonomiye dair önemli bir gelişmeyi duyurdu. Bakan Şimşek, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ülkedeki risk primini gösteren CDS'nin son 4 yılın en düşük seviyesine gerilediğini ifade etti.

28.05.2024-16:43 - (Son Güncelleme: 28.05.2024-17:07) Son 4 yılın dibine vurdu! Bakan Şimşek sosyal medyadan duyurdu

Bakan Şimşek'in yaptığı açıklamaya göre, ülkedeki risk primini yansıtan CDS (Kredi Temerrüt Takası) oranı son 4 yılın en düşük seviyesine geriledi. Bu durum, ülke ekonomisinin güvenilirliği ve borçlanma maliyetlerinin düşmesi açısından olumlu bir gelişme olarak nitelendiriliyor.

Ekonomik istikrara işaret

Bakan Şimşek'in paylaşımı, ülke ekonomisinin istikrarlı bir şekilde ilerlediğine dair olumlu bir işaret olarak değerlendiriliyor. Düşen CDS oranı, yatırımcıların ülkeye duyduğu güvenin arttığını ve finansal piyasalardaki risk algısının azaldığını gösteriyor. Bakan Şimşek açıklamasında şunları kaydetti:

"Son bir yılda risk primindeki iyileşme gelişmekte olan ülkelerde ortalama 50 baz puan iken ülkemizde 400 baz puanın üzerinde gerçekleşti. Uyguladığımız doğru politikalarla düşen risk primi hem kamunun hem özel sektörün dış borçlanma maliyetlerini azaltırken dış finansmana erişimini de kolaylaştırıyor."

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal