28.03.2019-09:13 (Son Güncelleme:25.04.2024-09:37)


1

Bitkinizin yaprak düz yatıyorsa bu muhtemelen yeterli güneş ışığı almadığı anlamına gelir. -Yaprakları ince, kıvrılmış ve sarı renkteyse, çok yavaş büyüyorsa ve kökleri siyahsa bitkiniz solmuş demektir. Peki, nasıl canlandırılır?



2

İhtiyacınız olan malzemeler: -Mala -Eldiven -İçi su dolu bir spret şişesi -Saksı



3

Aloe vera bitkisini saksıdan çıkarın ve köklerini sulayın Öncelikle toprağı mala ile gevşetin ve genişletin. Bu şekilde bitkiyi saksıdan çıkarın. Bitkiyi mümkün olduğunda sabit tutun ve asla çekmeyin. Bitkinin köklerine su sıkarak temizleyin.



4

Sağlıksız kökleri alın Aloe veranızın kökleri, siyah veya puslu ise iyice inceleyin. Dikkatlice bu yerleri makas ya da bıçak yardımıyla kesin.



5

Yeni saksıya bitkinizi yerleştirin Zararlı kökleri ve solmuş yaprakları temizledikten sonra aloe vera bitkisini yeni saksınıza dikkatlice bu yöntemlerle yerleştirin: -Öncelikle bitkinin kök kısmından 1/3'ünü saksıya alın. Üzerini toprakla yarıya kadar doldurun.



6

-Geri kalan bitkinizi toprağın üzerine yerleştirin ve toprakla üzerini ötün. -Kökünün toprakla kaplı olduğundan emin olun. -Bitkinin tabanına birkaç damla su püskürtün. Bitki kendini onarana kadar birkaç gün sulamayın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR