Solana ağı durduruldu mu? Solana gelişmesi nedir, neden durduruldu? SOL delist olur mu?

Son dönemlerde yükselişe geçen kripto para piyasasında Solana ağı yaşanan bazı sorunlardan dolayı blok üretimini durdurdu. Bu sorun sonrasında Solana ağının neden durdurulduğu merak edildi. Peki Solana gelişmesi nedir, neden durduruldu? SOL delist olur mu? detaylar haberimizde yer almaktadır.

02.06.2022-00:39 - (Son Güncelleme: 02.06.2022-00:39) Solana ağı durduruldu mu? Solana gelişmesi nedir, neden durduruldu? SOL delist olur mu?

Son dönemlerde çok popüler olan kripto para piyasasında yaşanan bazı sorunlardan dolayı blok üretimini durdurdu. Bu sorun sonrasında Solana ağının neden durdurulduğu merak edildi. Solanan ağının kapatılması sonrasında Solana ekibi ağın tekrar başlatılması adına doğrulayıcılarını Discord kanalına gelmeleri için çağrıda bulundu. Bu sorundan önce 7 kere daha kapanan Solana ağı Ethereum’a en büyük rakip olduğu için bu kapanmalar nedeniyle büyük sıkıntılar çekmektedir.

Solana ağı son alınan verilere göre son 24 saat içinde %8,75 kayıpla 41,50 dolardan işlem görmüştü. Altcoin, yaklaşık 7 ay önce görmüş olduğu tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 260 dolar ile zirveden %84 uzakta kaldı.

Solana ağı neden durduruldu

Solana gelişmesi nedir, neden durduruldu?

Manhattan’da bulunan ABD savcıları Çarşamba günü Non Fungible Token (NFT)’ler için en büyük online pazar olan OpenSea’deki eski bir ürün yöneticisini, dijital varlıkları içeren bu tür ilk dava olan insider trading ile suçlanmaktadır. Savcılar, Chastain’in hangi NFT’lerin gösterileceğini seçtiğini ve NFT’lerini yayınlandıktan kısa bir süre sonra, tipik olarak ödediği fiyatın 2 ile 5 katı olarak sattığını iddia etti. Bir durumda, Chastain’in 14 Eylül 2021 tarihinde NFT “Spectrum of a Ramenfication Theory”yi satın alarak ve ertesi sabah erkenden satarak parasını dört katından fazla artırdığını söylüyorlar.

Çarşamba günü tutuklan Chastain, her biri en fazla 20 yıl hapis cezası olarak öngörülen elektronik dolandırıcılık ve kara para aklama ile suçlanmaktaydı. Avukatı, yorum taleplerine yanıt vermeyerek OpenSea, Chastain hakkında “Nate’in davranışını öğrendiğimizde bir soruşturma başlattık ve sonunda ondan şirketten ayrılmasını istedik. Davranışı, çalışan politikalarımızı ihlal ediyordu ve temel değerlerimiz ve ilkelerimizle doğrudan çelişiyordu” şeklinde açıklama yaptı.

Elif Çolak
elifcolak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal