Sol Kasık Ağrısı Neden Olur?

Kasıklarda ağrı neden olur? Erkeklerde sol kasık ağrısı, kadınlarda sol kasık ağrısı, sol kasık ağrısı ve nedenleri, sol kasık ağrısı ve bacak uyuşması konuları ile ilgili bütün soruların yanıtı haberimizin detayında...

02.05.2018-10:17 - (Son Güncelleme: 15.01.2022-17:42)

Kasık ağrısı kadınlarda ve erkeklerde çok sık görülen sağlık sorunlarındandır. Kasık ağrısı sağ veya sol kasıkta meydana gelen ağrı, idrar yolu iltihabından, kasık fıtığına kadar pek çok nedenden dolayı ortaya çıkabilir. Kasık ağrısı rahatsızlığı yaşıyorsanız rahatsızlığınızın teşhis ve tedavisi için kadın doğum, üroloji ya da genel cerrahi uzmanlarından bir tanesine başvurabilirsiniz.

Erkeklerde meydana gelen sol kasık ağrıları genellikle idrar yollarından kaynaklanmaktadır. İdrar yollarında meydana gelen enfeksiyonlar kasıkta ağrıya sebep olur. İdrar yolu enfeksiyonunda tedavi gecikirse üst idrar yollarını ve böbreklere ulaşarak ağrıya neden olur.

Kadınlarda sol kasık ağrısı genellikle vajinal kaynaklıdır. Diğer ağrı nedenleri ise idrar yolları, iskelet sistemindendir. Kasıkta meydana gelen aniden başlayan ve şiddetli olan ağrılar ciddi bir sorunun belirtisi olabilir. Adet sancısını bu ağrılar içerisinde yer almaz.

SOL KASIK AĞRISI VE BACAK UYUŞMASI


Kaza, böbrek taşı, kist, sindirim sistemindeki rahatsızlıklar, aşırı ve yanlış yapılan spor faaliyetleri, erkeklerde prostat hastalığı, ciddi ameliyatlar, kasık kemiği kırığı, kadınlarda gebelik, damar sertliği, kasların gerilmesi, adet ve menopoz dönemi, kalça çıkıklığı gibi problemler kasık bölgesinde oluşan ağrının bacaklarda ağrı yapmasındaki etkenlerdendir.

NE İYİ GELİR?

Kasık ağrılarını dindiren ana etkenlerden biri dinlenmektir. Rahat bir koltukta ya da yatakta birkaç saatlik dinlenme kasık ağrılarını hızlı bir şekilde kesmektedir. 

Kadınlarda dönemsel olarak meydana gelen kasık ağrıları ise genellikle regl kaynaklıdır. Bu nedenle lavanta çayı veya melisa çayı tüketilmelidir. Doğal ağrı kesici sınıfında olan bu çaylar, adet kaynaklı kasık ağrıları için etkili bir çözüm yöntemidir. 

Kasık ağrısına iyi gelen bitki çayları;

- Lavanta çayı

- Papatya çayı

- Civanperçemi çayı

- Rezene çayı

Peki, aloe vera kasık ağrısına iyi gelir mi?


Aloe vera ağrı ve iltihaplanmayı azaltan çok faydalı bir bitkidir. İçeriğindeki polisakkaritler, cildin iyileşme süresini kısaltarak cilt hücrelerini onarır. Enfeksiyon önleyici bir özelliğe de sahip olan aloe verayı krem ya da losyon şeklinde kasık ağrınızın olduğu bölgeye günde 2 veya 3 kez sürebilirsiniz.

Eğer kasık ağrıları uzun süreli ve sancılı bir süreç içerisinde gelişiyorsa bu durumda mutlaka uzman bir hekime başvuru yapılması gerekmektedir. Hekim, gerekli tahlil ve muayenesini gerçekleştirerek tanı ve tedaviyi gerçekleştirmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal