Ş.ö.k.k ne demek? Karnede Ş. Ö. k.k geçti ne demek?

17 Haziran 2022 Cuma günü öğrenciler karne aldılar ve ülke genelinde yaklaşık olarak 18 milyon öğrenci yaz tatiline girdi. Ancak bazı öğrencilerin karnesinde ise '' Ş.Ö.K.K. ile geçti '' ibaresi vardı. Peki ŞÖKK anlamı nedir? ŞÖKK ile sınıf geçmek ne demek oluyor? sorularının cevapları ve detaylar haberimizin devamında..

21.06.2022-00:28 - (Son Güncelleme: 21.06.2022-00:28) Ş.ö.k.k ne demek? Karnede Ş. Ö. k.k geçti ne demek?

ŞÖKK ile sınıf geçmenin ne demek olduğunu merak edenler internette araştırmalara başladı. 17 Haziran 2022 Cuma günü itibari ile 2021 - 2022 eğitim ve öğretim yılı sona erdi ve öğrenciler karne alarak uzun bir yaz tatiline başladılar. Karnelerini alan öğrencilerin kimi takdir belgesi, kimi teşekkür belgesi aldı, kimi öğrenciler karne yanında herhangi bir belge alamadı ve kiminin de karnesinde ŞÖKK ile geçti ibaresi yazıyordu. Peki ŞÖKK ile geçti ne demek? Ş.Ö.K.K. anlamı nedir? işte detaylar..

Ş.Ö.K.K. ne demek

Ş.Ö.K.K. ne demek?

Kurullar, Kasım ile Nisan ayları içinde toplanmaktadır. İhtiyaç duyulduğunda da eğitim kurumu müdürünün, müdür yardımcısının, rehberlik öğretmeninin veya sınıf ya da şube rehber öğretmeninin talebi ile eğitim kurumu müdürünün uygun görmesi halinde toplanmaktadır. Sınıf veya şube öğretmenler kurulu toplantıları ise ihtiyaç halinde ayrı yapıldığı gibi birleştirilerek de yapılmaktadır. Sınıf ya da şube öğretmenler kurulunun oluşumu ise sınıf öğretmenler kurulu aynı sınıf seviyesinde olan ve şube öğretmenler kurulu da aynı şubede ders veren öğretmenler ve rehberlik öğretmenlerinden meydana gelmektedir. Kurul başkanı ise eğitim kurumunun müdürü ya da görevlendireceği müdür yardımcısıdır. Kurullar, Kasım ile Nisan ayı içinde konu hakkında hazırlanacak ve kurul üyelerine toplantıdan önce e - kurul ve Zümre Modülü üzerinden duyurulacak olan gündem ile toplanırlar. Zorunlu olan haller haricinde ise toplantıların yapılacağı tarih, yer ve gündem en az 5 gün öncesinden ilgili kurul üyelerine yazılı olarak, gerektiğinde de e - posta yolu ya da diğer iletişim araçları ile duyurulmaktadır. Kurul toplantıları her zaman için ders saatlerinin dışında yapılmaktadır. Görüşülen konuların özelliklerine göre de öğrenci velileri ve ilgili sınıfta ya da şubede derse giren eğitici personel de kurul toplantılarına davet edilmektedir. Sınıf ya da şube öğretmenler kurul toplantılarında aşağıdaki maddelerden gerekli görülenler ve eğitim kurumu müdürü tarafından gerekli görülen konular, kurul üyelerinin salt çoğunluğunun kararı ile gündeme alınması kararlaştırılan konular eğitim kurumlarının kademe ile türleri ve sınıf ile şubelerine bakılarak gündeme alınıyor ve görüşülerek karar verilmektedir. Alınan kararlar ise oy çokluğu ile alınmaktadır. Eşitlik olması halinde de kurul başkanının katıldığı görüş kabul edilmektedir. Gündem ile alınan kararlar e - Kurul ve Zümre Modülüne işlenerek kararlar müdür tarafından onaylanmasının ardından uygulanmaktadır. Aynı zamanda, kurul toplantı tutanağı ile toplantıya katılmayan üyeler de dahil olmak üzere bütün üyeler tarafından imzalanarak eğitim kurumu yönetimi tarafından saklanmaktadır.

Karnede ş.ö.k.k. ile geçti ibaresinin anlamı nedir

Sınıf veya şube öğretmenler kurulunda, öğrencilerin başarı durumlarının incelenmesi ve başarıyı artırmaya yönelik tedbirlerin alınması, ortaokul ile imam hatip ortaokullarında okuyan öğrencilerin sınıf geçme ya da sınıf tekrarı yapma durumları söz konusu olduğunda ise bir önceki toplantıda verilen kararlar, derslerin öğretim programları ile uyumlu bir şekilde yürütülmesi, eğitim kaynakları ile atölye, laboratuvar ile diğer birimlerden güvenli bir şekilde yararlanma ve planlanma, özel eğitim ihtiyacı olan ya da kaynaştırma yolu ile eğitimlerine devam eden öğrencilerin başarılarının artırılması ile eğitim hizmetlerinden daha fazla yararlanmalarının sağlanması için alınacak olan önlemler, yapılması gereken iş, işlem ile planlamalar, üretim etkinliklerinin eğitim ve öğretimi destekleyecek yönde planlanması, okul çevre işbirliği, mesleki ve teknik eğitim alanlarına devam edenlerin mesleğe, iş hayatına ve yükseköğrenime yönlendirilmesi, eğitim kurumu, ilçe, il, yurt içi, yurt dışında yapılacak olan bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler ile yarışmalar ve geziler, öğrenci kulüp ile topluma hizmet çalışmaları, öğrencilerin kişilik, beslenme, sağlık ile sosyal ilişkilerinin geliştirilmesi, öğrencilerde girişimcilik bilincinin kazandırılması amacı ile yapılan çalışmalar, değerler eğitimi ve okul sağlığı çalışmalarına yer verilmesi, iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri kapsamında eğitim - öğretim faaliyetlerinin planlanması, benzer olan konuların gündeme alınıp görüşülmesi, değerlendirilmesi ve yeni kararların alınması şeklinde yapılmaktadır.

Sümeyra Koçak
sumeyrak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal