Sokak Röportajı Sebebiyle Kuryesini Kovan Getir'den Açıklama Geldi!

Sokak röportajı sebebiyle işten çıkarılan Getir kuryesi hakkında Getir şirketinden açıklama geldi.

12.11.2021-11:26 - (Son Güncelleme: 12.11.2021-14:28)

Yemeksepeti ile birlikte Türkiye'nin en büyük çevrimiçi yemek siparişi olan Getir, büyük bir skandalla çalkalanıyor. Bir sokak röportajında konuşan Getir kuryesi, söyledikleri sonrası işinden kovulduğu iddia edildi. İddialar sonrası ABD ve İngiltere'ye de açılan Getir'den bir açıklama gelmiş durumda.


SOKAK RÖPORTAJI SONRASI GETİR KURYESİ İŞTEN KOVULDU MU? 

YouTube'ta Guge TV'ye röportaj veren Getir kuryesi, 14 saat çalışmasından yakınmış, sosyal hayatının kalmadığından dem vurmuştu. Kurye, "Leş gibi abi ekonomi. Şurada bir araba çarpsın öleyim, Allah belamı versin 'Niye öldüm, dur yaşayacaktım' demem. Ben bunun için mi geldim dünyaya, çalışmak için mi sadece?" şeklinde sokak röportajına konuşmuştu. Bu sokak röportajı sonrası Getir kuryesinin şirketten kovulduğu açıklanmıştı. Getir kullanıcıları bu kovulma iddialarından sonra Getir'i bir daha kullanmayacaklarını ve artık boykot edeceklerini duyurdular.


GETİR'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Getir bu kovulma iddialarından sonra açıklamalarda bulundu. "Getir sistemindeki bir kuryenin yaptığı sokak röportajı sonrası işten çıkarıldığına yönelik paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır.

Bu kişi esnaf kurye olarak kendi hesabına Vigo şirketi ile çalışmaktaydı. Getir yaptığı açıklamada "Kurye bahsi geçen açıklamaları 1,5 ay önce yapmıştır ve bununla ilgili herhangi bir yaptırıma uğramamıştır. Kişisel Verileri Koruma Kanunu nedeniyle detayları açıklayamasak da Vigo şirketinden aldığımız bilgiye göre iş disiplini ile ilgili başka sebeplerle sözleşmesi sonlandırılmıştır. Bu kararın kuryenin daha önce yaptığı açıklama ile herhangi bir ilgisi yoktur." bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal