'Sokağa Çıkma Yasakları Yeniden Geliyor' İddiası

Reuters'a konuşan üst düzey bir yetkili, sokağa çıkma yasaklarının yeniden gündeme geldiğini açıkladı.

21.10.2020-16:03 - (Son Güncelleme: 21.10.2020-16:12) 'Sokağa Çıkma Yasakları Yeniden Geliyor' İddiası

Türkiye'de koronavirüs vakalarının yeniden yükselişe geçmesiyle birlikte akıllara sokağa çıkma yasaklarının yeniden gelip gelmeyeceği sorusu gündem oldu. Reuters'a açıklamalarda bulunan üst düzey bir yetkili, ekonomiyi tamamen durduracak tedbirler olmayacağını belirtti.

Dar kapsamlı olarak alınacak önlemlerin, işletmelerin ve restoranların belli saatlerde kapatılması, yaşı küçük ve 65 yaş üstü olanların belli saat aralıklarında sokağa çıkabilmeleri veya son olarak hafta sonu sokağa çıkma yasağı şeklinde olabileceği belirtildi.

YENİ TEDBİRLER KAPIDA

Kış döneminin zor geçeceğini söyleyen yetkili, rakamların beklentilerin üzerine seyretmeye başladığına dikkat çekerek "Hasta sayısı ile vaka sayısı arasındaki ayrıma halen dikkat dikkat ediliyor. Çünkü (vakaların) önemli bir bölümünde semptom yok. Ama birkaç haftalık sürece bakarak yeni tedbirler getirilebilir." ifadelerini kullandı.

"EKONOMİYİ DURDURMAK EN SON ÇARE"

"Ekonominin kapanmasıyla büyüme, işsizlik gibi çok büyük başka sorunlar birlikte geliyor. Şu aşamada düşünülen ekonomiyi durdurmak en son çare ve ekonomiyi devam ettirerek diğer bütün adımlar tek tek atılabilir." diyen yetkili, konunun kabinede değerlendirildiğini, ilgili bakanlıkların da yakından çalıştığını dile getirdi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI GÜNDEMDE

Hükümetin yaptığı son toplantılarda vaka artışlarının değerlendirilerek, 15 gün içerisinde görülecek sonuçlarla "kış önlemleri"nin belirlenmesi kararlaştırılmıştı. Özellikle büyükşehirlerde belli bir saatten sonra dışarı çıkma yasağı ya da hafta sonları sokağa çıkma yasağı, yaş guplarının sadece belli saatlerde dışarıda olmaları gibi yeni önlemlere geçilebilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal