Sızma Girişimindeki 2 PKK'lı Etkisiz Hale Getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Tel Rıfat’tan Zeytin Dalı bölgesine sızma girişiminde bulunan 2 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hâle getirildiği duyuruldu. Teröristlerin havan, havan mevzi ve barınağı da imha edildi.

20.05.2021-13:15 - (Son Güncelleme: 21.05.2021-16:05) Sızma Girişimindeki 2 PKK'lı Etkisiz Hale Getirildi

20 Ocak 2018 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ve Suriye Millî Ordusunun (SMO) Suriye'nin Halep ilinin Afrin ilçesi ile Azez ilçesine bağlı Tel Rıf'at şehrine yönelik gerçekleştirdiği askerî harekâttır. Harekâtın amacının ülkenin varlığına tehdit olarak gördüğü ve terör örgütü olarak tanımladığı PKK, KCK, PYD-YPG ve Irak ve Şam İslam Devletini (IŞİD) bölgeden uzaklaştırmak, sınır hattının ve bölgedeki halkın güvenliğini sağlamak ve kontrol altına almak olduğu bildirilmişti. Gerçekleşen operasyonlar kapsamında birçok eli kanlı PKK'lı teröristlerin inlerine girildi. Bu başarılı operasyonda bugün ise 2 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından Tel Rıfat’tan Zeytin Dalı bölgesine sızma girişiminde bulunan 2 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.       

MSB TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

Açıklamada, ''Her nerede olursa olsun teröre geçit yok. Kahraman Komandolarımız, Tel Rıfat’tan Zeytin Dalı bölgesine sızma girişiminde bulunan 2 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hâle getirdi. Teröristlerin havan, havan mevzi ve barınağı da imha edildi.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal