Siyanürlü İntiharın Ardından Pitonlu Tefeci Çetesi Çıktı

Antalya'da siyanürle ailesini katlettikten sonra intihar eden ve 'pitonlu tefeci çetesi'ne senet borcu çıkan Selim Şimşek'in kayınvalidesi adına da sahte senet düzenlendiği ortaya çıktı.

09.10.2020-14:04 - (Son Güncelleme: 09.10.2020-13:36) Siyanürlü İntiharın Ardından Pitonlu Tefeci Çetesi Çıktı

Antalya'da geçtiğimiz yıl Kasım ayında yaşanan olayda Selim Şimşek, eşi ve iki çocuğunu siyanürle zehirleyerek öldürüp intihar etmişti. Şimşek'e ait senet bulunan pitonlu tefeci çetesinin, kayınvalide Sıdıka Aydoğmuş adına da sahte imza ile senet hazırladığı ortaya çıktı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tefecilik yapan çeteyi takibe aldı. 25 Eylül'de çeteye düzenlenen operasyonda çete lideri Kazım Evren ile 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda silah, mermi, kılıç, dijital materyalin yanı sıra birçok senet bulundu.

Senetler arasında intihar eden Selim Şimşek'in borcuna karşılık hazırlanan senetler de bulundu. Çete liderinin ofisinde ülkeye yasa dışı yollarla sokulan 2 metrelik piton ele geçirildi. Çetenin, senet imzalamak istemeyen kişileri pitonla korkutmaya çalıştığı öğrenildi.

KAYINVALİDE ADINA 350 BİN TL'LİK SENET

Yapılan araştırmalarda, Selim Şimşek'in Konya'da yaşayan kayınvalidesi Sıdıka Aydoğmuş adına düzenlenen 350 bin TL değerinde 3 ayrı senet olduğu tespit edildi. Soruşturmayı yürüten savcılık Aydoğmuş'un ifadesine başvurdu.

Şahısları tanımadığını, olayın detaylarını bilmediğini ve bu kişilerle alacak-verecek durumunun olmadığını belirten Aydoğmuş, "Damadım eskiden Akdeniz Üniversitesi'nde kafe işletiyordu. İşleri yolunda gitmeyince kafeyi kapattı. Ancak ne kadar olduğunu bilmediğim vergi borcu mevcuttu. Kafeyi kapattıktan sonra damadım ve kızım, Gökhan takma isimli bu şahısla bakkal dükkanı açtı. Bunun için kızım benden vekalet istedi. Ben de verdim. Bakkal 1 yıl faaliyette kaldı. Ortaklık aşamasında bu şahıs kızım ve damadıma bir miktar sermaye bedeli vermiş. Biz daha sonra, bu bedeli kredi çekerek, 40 bin TL olarak kızım vasıtasıyla ödedik. Bakkal, kızım ve damadımın üzerine geçmiş oldu. Borç kapandı." dedi.

Damadı, kızı ve torunlarının ölümünden Cahit Ülkü isimli kişinin sorumlu olabileceğini söyleyen Aydoğmuş, Ülkü'nün olay gecesi damadının evinin etrafında dolaştığını anlattı. Şahsın gelmesinin ardından damadı,kızı ve iki torununun cansız bedenlerine ulaşıldığını söyleyen Aydoğmuş, şahıstan şikayetçi olduğunu belirtti.

"SENET VE SÖZLEŞMELERDEN HABERİM YOK"

Aydoğmuş, çetenin kendi adına sahte senet ve sözleşmeler hazırladığını ifade ederek "Cahit Ülkü, R.O. ve Selim Şimşek, yazılı ve imzalı 'sözleşmedir' başlıklı evrak ile diğer bahse konu yaklaşık 350 bin TL'yi bulan senet ve sözleşmeler kesinlikle benim tarafımdan hazırlanan ya da imzalanan evraklar değildir. Bu evrakların hiçbirinden haberim yoktur. Adı geçen şahısların hiçbirini kesinlikle görmedim. Hiçbir şekilde kendileri ile bir araya gelmedim. Bu şahıslar ile de kesinlikle herhangi bir ticaretim olmamıştır. Damadım Selim Şimşek'in rahmetli olmasına kadar bu şahısların adını kesinlikle hiç duymadım." diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal