Sivrisinek ısırığından 11 kişi hayatını kaybetti: O bölge için alarm verildi

Ulusal Halk Sağlık Örgütü’nden yapılan açıklamada, sinek ısırığı yüzünden 11 kişinin hayatını kaybettiği, 123 kişinin ise yaralandığı belirtildi. O bölge çin ise alarm verildi. İşte detaylar…

31.08.2022-14:54 - (Son Güncelleme: 31.08.2022-15:04) Sivrisinek ısırığından 11 kişi hayatını kaybetti: O bölge için alarm verildi

Yunanistan, sivrisinek alarmına geçti. Sivrisinek ısırığı ile Batı Nil Virüsü bulaştan 11 kişi hayatını kaybetti. Ülke genelinde ise 123 kişide Batı Nil Virüsü tespit edildi. 

Yunanistan’da sivrisinek alarmı 

Yetkililerden yapılan açıklamada, Batı Nil Virüsü görülen 11 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Giderek yayılan virüsün sivrisinek ısırığı ile bulaştığına dikkat çeken yetkililer, vatandaşları uyardı. Bölge genelinde ise 123 vaka tespit edildiği belirtildi. 

Batı nil virüsü

74 kişinin sinir sistemini altüst etti

Sağlık örgütünden gelen açıklamada, vakalardan 74’ünün merkezi sinir sistemini etkileyen semptomlar gösterdiği belirtilerek, 49 vakanın ise ya hafif semptomlar ya da hiç semptom göstermediği aktarıldı. 123 kişinin tedavi altına alındığı vakaların genellikle Selanik, Imathia, Kılkış, Pella, Pieria, Halkidiki, Serez, Tırhala ve Larissa bölgelerinde tespit edildiği aktarıldı.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal