Sivrisinek ısırığı kaç günde geçer? Sivrisinek ısırığı kaşıntısı nasıl geçer? Yaz aylarının korkulu rüyası sinek ısırığına 13 öneri

Yaz mevsiminin gelmesi ile korkulu rüyamız olan sivrisinek şikayetleri de başladı. Sivrisinek ısırıklarına karşı önlem alma çabaları da bununla beraber artmaya başladı. Peki sivrisinek ısırığı kaç günde geçer? Evde sivrisinek ısırığı için ne yapılır? İşte merak edilenler...

21.06.2022-00:37 - (Son Güncelleme: 21.06.2022-00:37) Sivrisinek ısırığı kaç günde geçer? Sivrisinek ısırığı  kaşıntısı nasıl geçer? Yaz aylarının korkulu rüyası sinek ısırığına 13 öneri

Sinek ısırıkları birçok kişinin şikayetçi olduğu bir durumdur. Bazı vücutlarda oldukça sert kaşınmalara ve büyük şişliklere neden olur. Bu yüzden kişiye büyük rahatsızlık vermektedir. Sivrisinek ısırıkları sadece kaşınmaları ile değil şişmeleri ile de kişilerde rahatsızlık uyandırır. Özellikle de görünen bir bölgedeyse bu rahatsızlık daha da artar. Kızarık ve şişliklerin geçmesi için de yöntemler araştırılmaktadır. Peki sivrisinek ısırıklarına karşı ne iyi gelir? Kaşıntıyı ne alır? Sivri ısırıklarından olan şişlikler nasıl iner? 

Yaz aylarının en sıkıntılı yönü sivrisineklerin ısırıkları oluyor. Özellikle de alerjisi olanlar için bu durum oldukça zorlayıcı bir hal alabiliyor. İnsanlar sivrisinekler kurtulmak için kimyasallara başvuruyor. Peki bunların dışında sivrisinek ısırıkları için neler yapılabilir? İşte doğal 13 çözüm...

Sivrisinek ısırığı neden kaşıntı yapar?

Sivrisinekler, ısırırken kanınızı emmek için hortumlarını kullanır ve derinizi deler. Daha sonra kanı emeceği yeri uyuşturmak amacı ve kanın pıhtılaşmasının önüne geçmek için protein yüklü tükürük salgılar. Vücudumuzdaki bağışıklık sistemi de salyaya tepki verip histamin salgılamaktadır. Bu sayede vücuda girmeye çalışan yabancı proteinlere karşı koruma oluşturur. Bu durumun sonucunda da şişlik ve kaşıntı oluşur.

Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir?

Sivrisineklerle başı dertte olanların en büyük sorusu kaşıntının nasıl geçeceğidir. Kaşıntıların olduğu bölgeye kolonya, parfüm gibi maddelerin sıkılmaması leke kalmaması açısından önemlidir. Biz bu haberimizde sizlere sivrisinek ısırığına karşı 13 doğal çözümden bahsedeceğiz

sivrisinek ısırığı

Sivrisinek kaşıntısına iyi gelecek yollar

Beyaz sabun

Uzmanların tavsiyelerine göre sivrisinek ısırıklarına kolonya yerine ısırılan bölgeyi beyaz sabunla yıkamak daha doğrudur. Isırılan bölgeyi beyaz sabunla yıkayıp kuruttuktan sonra üzerine tuzlu su ya da limon sürebilirsiniz.

Buz

Isırılan bölgeye buz ile kompres yapmak kaşıntıyı oldukça azaltmakta ve şişliğin karşısına geçmektedir. Buz torbasını ısırıkların yerine koyarak beş dakika bekletebilirsiniz.

Muz kabuğu

Muz kabuğunun içinde bulunan beyaz kısımlar sinek ısırıklarından doğan kaşıntıya ve şişliğe iyi gelmektedir.

Aspirin

Aspirin, kaşıntıları, kabarmaları, iltihapları hızlı bir şekilde geçirir. Bir aspirini az miktarda suyun içine koyarak ezin. Macun kıvamına geldikten sonra da ısırılan bölgelere krem gibi sürün.

Aloe Vera

Eğer ki evinizde Aleo Vera bitkisinden varsa içinden çıkan jeli ısırılan bölgelere sürebilirsiniz. Evinizde yoksa da kozmetikçilerden temin edebilirsiniz.

Karbonat

Metotlardan bir diğeri ise karbonat kullanımıdır. Karbonat ısırılan yerde oluşan enfekte bölgesindeki pH değerini dengelemektedir. Bu sayede de kaşıntıyı geçirir. Bir yemek kaşığı karbonatı bir çay bardağı su ile karıştırarak kaşınan yerlere sürebilirsiniz.

Fesleğen

Fesleğen ile sivrilerin ısırdığı yeri ovalarsanız kaşıntı hemen geçer. Fesleğenin içindeki kimyasallar sivrisinek ısırıklarına oldukça iyi gelmektedir.

Çay poşeti

Soğutulmuş poşet çayları ısırıklardan dolayı şişen bölgelere konulduğu takdirde şişlikler azalır. Bunun için bir bardak kaynar suyun içine bir tane sallama çay poşeti ekleyip beş dakika demlemelisiniz. Daha sonra bu poşeti buzlukta soğutup ısırılan bölgelere uygulayabilirsiniz.

Sarımsak

Sivrisinek ısırıklarına en iyi gelen yöntemlerden biri ısırılan bölgeye sarımsak sürmektir. Sarımsağın içinde bulunan bileşenler bakteri arındırmada oldukça kuvvetlidir. Sarımsakları ezip püre haline getirdikten sonra sinek ısırığının olduğu bölgeye sürerseniz kaşıntı hemen geçer. Lakin bu işlem ilk yapıldığında biraz sızlama olabilir. Sonucunda ise şikayetlerden beş dakika içinde kurutulabilirsiniz.

Bal

Bal bilindiği üzere neredeyse her derde deva bir yiyecektir. Balı sivrisinek ısırığına sürerseniz kaşıntıyı alır.

Diş macunu

Sivri ısırıklarının olduğu bölgeye az bir miktarda diş macunu sürerseniz hem kaşıntı hem de şişlik geçer.

Tuzlu su

Tuzlu su mikropları öldürmek için oldukça etkili bir yöntemdir. Dolayısıyla sinek ısırıklarına karşı da kullanılabilir. Bir çay bardağı suya bir şeker kaşığı miktarında tuz ekleyip çözülene kadar karıştırdıktan sonra ısırılan bölgeye sürebilirsiniz.

Sirke

Sirkeler arasında özellikle de elma sirkesi içindeki asit miktarından dolayı ısırıklara iyi gelir. Pamuğa damlattığınız sirkeyi ısırılan bölgeye sürdüğünüz takdirde kısa zaman içinde kaşıntılar geçecektir.

Zeynep Orhan
zeyneporhan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal