Sivas'ta Kitap Okumamak İçin Bahane Üretilemeyecek

Sivas'ın Hafik ilçesinde okuma kültürünü artırmak amacıyla hazırlanan proje kapsamında hastane, minibüs durağı, cami, resmi kurum ve piknik alanına kurulan posta kutusuna benzeyen ahşap küçük kitaplıklar kuruldu.

16.06.2020-14:18 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-15:25) Sivas'ta Kitap Okumamak İçin Bahane Üretilemeyecek
Sivas'ın Hafik ilçesinde kaymakamlık örnek bir projeye imza attı.

Kitap okuma kültürünü artırmak için hazırlanan "Seyyar Kütüphane" adlı projeyle hastanede tedavi sırası bekleyenden, camide namaz saati bekleyene kadar herkese kitapların ulaştırılması hedefleniyor.

İlçede kitap okumamak için bahane yok. Proje kapsamında hastane, minibüs durağı, cami, resmi kurum ve piknik alanına kurulan 5 seyyar kütüphanede vatandaşlar boş vakitlerini kitap okuyarak değerlendiriyor.

İlçede herkesin kitap okuması için kitapları okuyucunun ayağına kadar götürdüklerini söyleyen Hafik Kaymakamı Hacı Kerim Meral, "İlçemizde kitap okuma alışkanlığını bir üst seviyeye çıkarmak için seyyar kütüphane projesine başladık. İlçe merkezinde 5 ayrı yere kurduğumuz seyyar kütüphanelerle kitapları halkımızın ayağına kadar getirmiş olduk." dedi.

Projeye ilgiden memnun olduklarını ve sayıyı artırmayı planladıklarını dile getiren Meral, "Gerek vatandaşımızdan gerek memur arkadaşlarımızın evlerinden getirerek hibe ettikleri kitaplarla seyyar kütüphaneleri kurduk. Buradaki amacımız devlet dairesinde işini yaptırmak için bekleyen vatandaşımızın, namaz saatini bekleyen vatandaşımızın bekleme süresindeki zamanı en iyi değerlendirmeleri düşüncesiydi." diye konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal