Sivas’ta kabus kaza: 8 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı

Sivas-Malatya karayolunun Kangal ilçesi yakınlarında yaşanan kabus kazada can pazarı yaşandı. Olay yerinde 7’si olmak üzere 8 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi de ağır yaralandı. İşte detaylar...

01.09.2022-09:05 - (Son Güncelleme: 01.09.2022-15:47) Sivas’ta kabus kaza: 8 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı

Sivas-Malatya karayolunun Kangal ilçesi yakınlarında yaşanan kazada, Bursa’daki bir düğünden dönen vatandaşların içinde bulunduğu minibüs ile yük kamyonu kafa kafaya çarpıştı. Korkunç kazada olay yerinde 7’si olmak üzere 8 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi de ağır yaralandı.

Sivas’ta kabus kaza

Olay gece saat 00.10 civarında Sivas- Malatya karayolunun Kangal ilçesi Yeşildereköyü mevkisinde yaşandı. Bursa’daki bir düğünden dönen vatandaşların içinde bulunduğu 44 J 4257 plakalı minibüs ile Malatya’dan Amasya’ya giden bir yük kamyonu kafa kafaya çarpıştı.

Kazada her iki aracın da ön kısımları demir yığını haline dönüştü. Çevredeki sürücülerin 112 Çağrı Merkezine yaptığı ihbar üzerine olay yerine polis, jandarma, itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sivas Kangal kaza

8 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı

AFAD, sağlık ve itfaiye ekipleri korkunç kazanın yaşandığı yere giderken, AFAD ve itfaiye ekipleri minibüste sıkışanları çıkarttı.  Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde ise ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de ağır yaralandı. Yaralılar, yapılan müdahalenin ardından Kangal Devlet Hastanesi ile Sivas'taki hastanelere sevk edildi.

Kangal Kaymakamı Fatih Sungur ve İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay kaza yerine gelerek bilgi aldı. Sungur, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursa'daki bir düğünden Malatya'ya dönenlerin bulunduğu minibüs ile Malatya'dan Amasya'ya yük taşıyan kamyonun çarpıştığını bildirdi.

Yaralıların durumu ağır

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, olay ile ilgili yaptığı açıklamada "Yaralılarımızın durumu ağır. Yaralıların bir kısmı Kangal Devlet Hastanesi'nde bir kısmı ise Sivas'taki hastanelerde tedavi altına alınmış durumda." dedi.

Olay yerindeki çalışmaların sona erdiğini söyleyen Şimşek, ‘’"Bütün vatandaşlarımız hastanelere sevk edildi. Birazdan inşallah yolu trafiğe açmış olacağız. Yaralıların hepsi maalesef ağır durumda. Bunlardan ikisi çocuk. Minibüsün Bursa'dan bir düğünden döndüğünü tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları gözyaşlarına boğuldu. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal