Sivasspor'da Rıza Çalımbay Galatasaraylı Olimpiu Morutan'ın transferinde bir problem olmadığını söyledi

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, yeni sezon öncesi takımdan 9 oyuncusunun ayrıldığını, bu oyuncuların mutlaka yerlerinin dolması gerektiğini söyledi. Morutan transferi için Galatasaray ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

18.07.2022-11:55 - (Son Güncelleme: 18.07.2022-13:42)

Spor Toto Süper Lig’de yeni sezonun hazırlıklarını Avusturya’nın Graz kentine bağlı Stegersbach kasabasında sürdüren Ziraat Türkiye Kupası’nın son şampiyonu Sivasspor hem oynayacağı Avrupa kupaları eleme karşılaşmaları hem de Süper Lig şampiyonu Trabzonspor ile oynayacağı Süper Kupa karşılaşması nedeniyle sezonu bir hayli erken açacak.

Geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası’nda şampiyonluk sevinci yaşayarak büyük bir dikkat toplayan Sivasspor’da yeni sezonun hazırlıkları teknik direktör Rıza Çalımbay eşliğinde devam ediyor.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Avusturya’da gerçekleştirdikleri yeni sezon hazırlık kampı çalışmalarında Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekti. Tecrübeli teknik adam Rıza Çalımbay, yapmış olduğu çarpıcı açıklamalarda ;

 ‘Tam 9 futbolcumuz takımdan ayrıldı’

Geçtiğimiz sezon kadromuzda yer alan tam 9 isim takımdan ayrıldı. Şu an bizim en büyük sıkıntımız transfer. 3 transfer daha istedik. Listeyi de verdik. Onları almaya çalışıyoruz. Çünkü çok oyuncu kaybettik, 9 oyuncumuz gitti. Şu ana kadar 3 oyuncu aldık. Mutlaka takviye yapmamız gerekiyor. O arkadaşlar biz buradayken gelebilirlerse müthiş olur. İlk sınavımız Trabzonspor ile olan TFF Süper Kupa maçı. Bütün amacımız onu kazanmak. Kazanmamız için de hem iyi oynamamız hem de aldığımız oyuncuların etkili olması gerekiyor. Takımın iyice oturması gerekiyor.


‘İstediğimiz değil paramızın yettiği oyuncuyu alabiliyoruz’

Kulübümüze transfer konusunda yük olmak istemiyoruz. Giden oyuncuların yerini kapatalım yeter. Onların yerine oyuncu alalım, ekstra bir oyuncu istemiyoruz. Çünkü takımdan ayrılan oyuncu sayımız bu sezon çok fazla. Biz 3 oyuncu aldık, 3 oyuncu daha alıp transferi kapatırız. Belki bir oyuncu daha ihtiyaç olunursa alınır ama onun dışında büyük transferler yapalım demiyoruz. Diğer takımların yaptığı transferleri görüyoruz, hele büyük takımların yaptıkları transferler inanılmaz. Gerçekten çok kaliteli oyuncular alıyorlar. Bizim öyle şansımız yok. Biz paramızın yettiğini alıyoruz, istediğimizi değil. Onun için de uğraşıyoruz. Ekonomik problemler transferde yapacağımız hamleleri çok etkiliyor.

‘Olimpiu Morutan transferi…’

Galatasaray’dan Olimpiu Morutan'ı istedik. Şu anda bir sıkıntı yok. Görüşmeler devam ediyor. İnşallah bu transferi halletmeye çalışacağız. Morutan potansiyeli çok yüksek bir futbolcu, bize büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum.

‘Avrupa kupalarına uygun bir kadro kurmalıyız’

Biz Avrupa'ya gittiğimizde öyle hemen elenen bir takım olmadık. İyi yerlere geldik, iyi puanlar aldık. Avrupa'da mücadele etmek ve bir yerlere gelmek istiyorsan mutlaka kadronun çok güçlü olması gerekiyor. Burada hem ligi hem Avrupa'yı götürmen gerekiyor. Eğer güçlü değilsen mutlaka birisinde kötü duruma düşebiliyorsun. Hatta ikisinden de düşebiliyorsun. Biz de hem kadromuzu dikkatli bir şekilde hem de çalışmalarımızı iyi bir şekilde yapıyoruz. Üç senedir Avrupa'ya gidiyoruz. Bana göre bu sezon, Avrupa'ya giden takımlar için zor olacak. Kadromuzu yaparsak, çalışmalarımız da mükemmel giderse o zaman istediğimiz şekilde gideriz.


‘Oyuncu yetiştirme konusunda Türk futbolu çok gelişti!’

Türk futbolunda oyuncu açısından çok gelişme var. Baktığınız zaman Türkiye'den Avrupa'ya çok oyuncu gidiyor. En son Emre Demir, Kayserispor'dan Barcelona'ya gitti. Belki çocuk Kayserispor'da istediği şansı bulamadı, oraya gitti. Bir sürü arkadaşımız gidiyor. Artık Türk oyuncuları gözde oluyor. O yönden çok iyiyiz. Ancak milli takım olarak son zamanlarda başarılı değiliz. Avrupa kupalarında başarılı değiliz. O nedenle bu sezon Avrupa'da bizim için en önemli şeylerden biri Türkiye'ye puan getirmek. Milli takım da Avrupa kupalarında oynayan takımlarımız da istediğimiz gibi değil. Şampiyon olmuş takımlarımız bile puansız ya da çok az puanla geri geliyorlar. Bunu bir an önce değiştirmek gerekiyor.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal