Sivas, Çankırı ve Afyonkarahisar'da Karantinaya Uymayanlar Yurtlara Yerleştirilecek

Koronavirüste son dönemde vaka sayılarının artmasının ardından yeni önlemler arka arkaya duyurulmaya başlandı. Sivas, Çankırı ve Afyonkarahisar'da karantina kurallarına uymayan vatandaşlar yurtlara yerleştirilecek.

10.09.2020-10:19 - (Son Güncelleme: 10.09.2020-14:45) Sivas, Çankırı ve Afyonkarahisar'da Karantinaya Uymayanlar Yurtlara Yerleştirilecek

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de son dönemde vaka sayılarında büyük bir artış yaşanması ile İçişleri Bakanlığı yeni genelgeler yayınladı. Salgının yayılmasını önlemek adına İl Hıfzısıhha Kurulu da önlemler almaya başladı.

İZOLASYON KYK YURTLARINDA TAMAMLANACAK

İl Hıfzısıhha Kurulu, koronavirüsün yayılarak olumsuz etkilerini artırmasının önüne geçilmesi için yeni önlemler almaya başladı. Koronavirüs test sonucu pozitif çıkanların ev karantinasında olması gerekirken kurallara uyulmadığı için ek tedbirler alındı. Karantina kurallarına uymayan vatandaşlar KYK yurtlarına yerleştirilerek izolasyon sürecini orada tamamlayacak. Ev izolasyon kurallarına uymadığı için yurtlarda kalan kişiler kendi masraflarını karşılayacak.

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLAR İÇİN YENİ SAAT DÜZENLEMESİ

İl Hıfzısıhha Kurulu, 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkması ile ilgili saatlerde yeniden bir düzenlemede bulundu. Bundan sonra 65 yaş ve üzeri vatandaşların 11.00'den önce ve akşam 16.00'dan sonra sokağa çıkmasına sınırlama getirildi. Diğer bir yandan il genelinde maske takmak zorunlu hale getirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal